Stjernerne i kø til Melodi Grand Prix

Johnny Deluxe, Jeppe fra Junior Senior, Nordstrøm, Bryan Rice og Ronan Keating. Dansk Melodi Grand Prix 2009 bliver et stjernespækket show - både hvad angår solister og sangskrivere.

Johnny Deluxe, Jeppe fra Junior Senior, Jimmy Jørgensen, Marie Carmen Koppel, Nordstrøm, Bryan Rice og Ronan Keating. Dansk Melodi Grand Prix 2009 bliver et stjernespækket show.

Det blev klart, da værterne Birthe Kjær og Felix Smith på et pressemøde i DR Byen fredag 9. januar præsenterede årets solister og sangskriver til Dansk Melodi Grand Prix.

"Grand Prix'et ind i nutiden"

Som noget nyt har DR inviteret fire af de ti deltagere særskilt til at være med i konkurrencen på et såkaldt wildcard. Det gælder bandet Johnny Deluxe, Jeppe Laursen fra duoen Junior Senior, rockmusikeren og skuespilleren Jimmy Jørgensen og souldivaen Marie Carmen Koppel.

- Vi synes, det er super fedt, at DR giver den en ordentlig skalle med dette års Melodi Grand Prix. Tiden må være inde til at bringe Grand Prix'et ind i nutiden og forhåbentlig mod en ny storhedstid. Det håber vi at kunne bidrage til, siger Johnny Deluxe, som deltager med sangen 'Sindssyg'.

Det samme håb har Jeppe fra Junior Senior: - Musikalsk har jeg prøvet alt, hvad der er værd at prøve, måske lige med undtagelse af Melodi Grand Prix'et. Tidspunktet passer perfekt for mig, da jeg lige nu er midt i en skriveproces til et soloalbum. Derfor tog det mig heller ikke lang tid at lave 'Lucky Boy', siger han.

"Vi elsker Grand Prix"

Foruden de fire wildcards er der seks andre sange med i Dansk Melodi Grand prix. De er udvalgt på sædvanlig vis blandt de i alt 684 indsendte bud af en hemmelig udvælgelseskomité.

To af deltagerne er rene debutanter i Grand Prix-sammenhæng.

Sangeren og sangskriveren Brinck er kendt fra titelsangen til TV 2's politiserie 'Anna Pihl', og han synger 'Believe Again', som er skrevet af bl.a. den irske popstjerne fra Boyzone, Ronan Keating.

Grand Prix-debutanter er også poptøserne Inez, Kat og Malene, som til sammen udgør den nydannede gruppe SUKKERCHOK.

- Vi elsker Melodi Grandprix og glæder os til at give publikum i Herning og alle dem derhjemme et brag af en aften, siger pigerne.

Tidligere vindere på scenen

Trine Jepsen har 10 års jubilæum, når hun i år optræder i Dansk Melodi Grand Prix. Sammen med Michael Teschl vandt hun nemlig konkurrencen i 1999 med 'Denne gang'.

- Jeg debuterede som sangerinde, da jeg stillede op ved det danske Melodi Grand Prix. Så det var kæmpestort for mig at optræde i sådan et stort show og en rigtig fed oplevelse, fortæller Trine Jepsen, som i år synger sangen 'I Never Fall In Love Again'.

En anden tidligere Grand Prix-vinder er Claus Christensen. Han var i 2007 med til at skrive DQ's hit 'Drama Queen'. Nu er han med igen, dog ikke som sangskriver, men som solist med en sang skrevet af Nordstrøm og Lise Cabble.

- Jeg synes, det har været en ære, samt rigtig sjovt og udfordrende at være med de sidste par år som sangskriver/ tekstforfatter, og da Lise Cabble og Nordstrøm-drengene spillede sangen for mig, tænkte jeg "hold kæft, hvor er det fedt", og så blev jeg super glad da de valgte mig til at synge den, siger han.

"Mit andet hjemland"

Fra vores nordiske søsterlande kommer endelig to solister, som har før deltaget i deres hjemlande, men nu prøver kræfter med Dansk Melodi Grand Prix.

Norske Christina Undhjem synger sangen 'Underneath My Skin'. - Jeg har deltaget i Norsk Melodi Grand Prix de to sidste år, som var både spændende og inspirerende. Så da invitationen kom om at deltage i Danmark, blev jeg smigret, da det er "mit andet hjemland" efter at have boet der i 13 år.

Samme varme følelser for Danmark har islandske Hera Björk, som synger sangen 'Someday.

- Danmark er jo mit andet hjemland, så jeg håber danskerne kan lide min sang og har lyst til at sende mig til Moskva, siger Hera Björk.

Klik dig videre og læs alt om solisterne og sangskriverne her på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk