Stjernespækket hold skal hjælpe Danmark til Eurovision-sejr

Fem erfarne sangere skal synge kor for Danmarks Grand Prix-håb, Anja, ved Eurovision Song Contest til maj.

I den danske finale var koret indspillet på forhånd, men til Eurovision Song Contest får den danske Grand Prix-vinder, Anja, fem korsangere med sig på scenen. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard/Scanpix)

Om mindre end to uger har den danske Grand Prix-vinder, Anja, sin første prøve på årets store Eurovision-scene i Kiev, Ukraine.

Og nu afslører DR så, hvem der skal bakke Anja op på kor på Danmarks bud på en Eurovision-vinder, 'Where I Am'.

Der er tale om fem yderst erfarne og kompetente sangere, som alle har arbejdet med en række af de største kunstnere herhjemme, og som for fleres vedkommende har sunget kor i Melodi Grand Prix i flere år.

De fem korsangere er:

  • Julie Lindell - en af Danmarks mest brugte sangcoaches. Har desuden turneret i Storbritannien med den britiske superstjerne Will Young​, ligesom hun er fast korsanger for Anne Linnet. I 2014 sang hun kor på Rumæniens Eurovision-bidrag i København, 'Miracle'.

  • Trille Palsgaard - udgjorde en tredjedel af gruppen Me, She & Her, der i 1995 hittede stort med 'I Count the Minutes', og som også modtog en Grammy for 'Årets nye navn'. Er stadig aktiv som sanger og korsanger og er derudover sangcoach for navne som Lukas Graham, Christopher og Scarlet Pleasure.

  • Linda Andrews - blev kendt i hele Danmark, da hun vandt anden sæson af X Factor i 2009. Har netop udsendt singlen 'Save Your Love for Me' og har et nyt album på trapperne. I 2013 sang hun kor på Sloveniens Eurovision-bidrag i Malmø, 'Straight Into Love'.

  • Jasmin Gabay - arbejder som sangcoach, leder et gospelkor herhjemme og underviser også solister i Tel Aviv. Herudover optræder hun også med jazzmusik, ligesom hun tidligere har optrådt på Wallmans i København.

  • Andy Roda - slog igennem i 1999 med nummeret 'The Power' og har siden turneret med blandt andre Thomas Helmig og Safri Duo. Deltog i Melodi Grand Prix 2015 med nummeret 'Love Is Love'. Sang kor på Basims Eurovision-bidrag 'Cliché Love Song' i København i 2014. Udsender singlen 'Rock the Boat' til maj.

Anjas korsangere til Eurovision: (fra venstre) Trille Palsgaard, Jasmin Gabay, Julie Lindell, Linda Andrews og Andy Roda. (Foto: © PRIVATFOTO)

Sikker finaleplads

Skal man tro de internationale bookmakere, kan Anja og de fem korsangere godt forberede sig på at skulle juble i green room både i semifinalen torsdag den 11. maj og igen i finalen lørdag den 13. maj.

Bookmakerne er nemlig sikre på, at Danmark for første gang i tre år går i finalen - og spår, at det her bliver til en flot tiendeplads.

Kampen om sejren kommer ifølge bookmakerne til at stå mellem Italien, Bulgarien og Sverige.