Svensker genopfører Eurovision i Lego: Bare scenen har taget 200 timer

21-årige Alexandro fra Umeå har bygget Eurovision-scenen fra København med Lego-klodser. DRs scenograf er imponeret over resultatet.

(© Eurovision With Toys)

21-årige Alexandro Kröger Degerfeldt fra Umeå fandt sine klodser frem i april, da han så de første billeder af scenen til Eurovision Song Contest på nettet.

Og nu, tre måneder senere, står den klar: En tro kopi af den diamantformede scene fra showet i København opført i Lego.

- Det var en stor udfordring. Dels fordi den er så stor, og dels fordi der er så mange detaljer, for eksempel dørene til den gigantiske kube. Jeg har nok arbejdet mindst 200 timer med at bygge den, siger han.

Årets russiske og svenske deltagere, som de ser ud i Lego. (© Eurovision With Toys)

Næste skridt bliver at genopføre de 26 numre fra finalen og lægge billeder og stop motion-videoer op Facebook, Instagram og YouTube.

Respekt fra DRs scenograf

Virkelighedens Eurovision-scene i B&W Hallerne i København var 35 meter bred og 20 meter høj.

Manden, der designede den, scenograf Claus Zier, er imponeret over, hvordan den tager sig ud, når de 40 ton stål og 1200 kvadratmeter LED-skærm er genopført i nubret plastik.

Alexandro begyndet arbejdet med Eurovision-scenen i april. Den har taget tre måneder at bygge. (© Eurovision With Toys)

- Jeg kan kun sige, det er imponerende - og sjovt på samme tid. Jeg har stor respekt for Alexandros ihærdighed, vedholdenhed, overskud og humor, siger Claus Zier, da han ser de første billeder af modellen.

- Tilpas nørdet

Alexandro fik idéen til at lave 'Eurovision With Toys' i 2004, da han var 11 år gammel og så Grand Prix-finalen fra Istanbul i tv.

Skydedøren til scenen har givet Alexandro udfordringer. (© Eurovision With Toys)

- Først byggede jeg scenen med papir og papæsker, men så fandt jeg på at gøre det med Lego. Siden er jeg begyndt at filme det med mit lille videokamera - og jeg har efterhånden købt temmelig meget Lego på eBay, siger han.

Sidste år genopførte han Eurovision-finalen fra Sverige i en 30 minutter lang video - lige fra åbningsnumret til Emmelie de Forests sejr - og planen er at gøre det samme i år.

- Mange undrer sig lidt, når de ser mine billeder og videoer. De regner ikke med, at der er nogen, der er så tilpas nørdede, at de bygger hele scenen i Lego og laver film ud af konkurrencen med alle deltagerne, værterne og afstemningen, siger Alexandro.

Lego mod mobning

For Alexandro er modelbyggeriet en sjov hobby - og en måde at slippe væk fra den mobning, han fortæller, han har været udsat for i folkeskolen og gymnasiet i den lille by i det nordlige Sverige.

- Jeg blev drillet, fordi jeg er adopteret fra Rumænien, og fordi jeg er homoseksuel. At bygge Eurovision-modeller blev min måde at komme igennem al den mobning, jeg blev udsat for i skoleårene og lave noget sjovt i min fritid, fortæller han åbenhjertigt.

Alexandro Kröger Degerfeldt var i København i maj for at se Eurovision-finalen ved selvsyn. - Scenen var fantastisk! Det er den mest kreative Eurovision-scene, jeg længe har set, siger han. (© Privatfoto)

I dag læser Alexandro medieproduktion på universitetet. Det europæiske tv-forbund EBU har fået øjnene op for hans særlige talent og har hyret ham til at dække det internationale børne-Grand Prix, Junior Eurovision, på nettet.

- Det kunne være sjovt at få lov til at arbejde med Eurovision på fuld tid på en eller anden måde, når jeg er færdig med min uddannelse, lyder hans drøm for fremtiden.

Se svenske Sanna Nielsens nummer 'Undo' fra Eurovision 2014:

Facebook
Twitter