Syngende brudepiger, 17-årig charmetrold og skønne Anja: Se alle Grand Prix-højdepunkterne

Hele tre danske bidrag er blandt højdepunkterne ved finalen i Eurovision Song Contest 2017 - nemlig Danmarks Anja og så Storbritanniens og Bulgariens numre, som er skrevet af danskere.

Lørdag aften løber årets største popfest af stablen i Kiev i Ukraine, der lægger rammer til finalen i Eurovision Song Contest.

Hele tre af sangene er danske - mere eller mindre. Selvfølgelig Anja og 'Where I Am' - den kan du se øverst i artiklen her.

Men også to andre, som danskere har været med til at skrive. Det er Storbritanniens 'Never Give Up On You' med Lucie Jones, som Eurovision-vinderen Emmelie de Forest er én af sangskriverne bag, og så Bulgariens 'Beautiful Mess' med Kristian Kostov, som danske Alex Vargas har haft fingrene i.

Hviderusland

For første gang nogensinde kan man i år høre hviderussisk i Eurovision. Siden Hvideruslands debut i 2004 har landet nemlig kun sunget på engelsk - lige indtil i aften, hvor duoen Naviband - trods den engelsksprogede titel 'Story of My Life' - synger på deres nationalsprog. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:59175ecea11f9f0d489fd4ea

Holland

I aftenens mest glitrende outfits indtager den Wilson Phillips-klingende søstertrio fra Holland, OG3NE, scenen med et nummer skrevet af blandt andet deres far - til deres syge mor. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:591760d46187a41388af39f3

Moldova

SunStroke Project deltog for første gang i Eurovision i 2010, hvor særligt gruppens ene medlem "Epic Sax Guy" blev et viralt hit. I aften er trioen tilbage - denne gang med tre brudepiger på kor. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5917618c6187a41388af39fb

Italien

Han har været bookmakernes favorit i månedsvis, men skal det lykkes Francesco Gabbani fra Italien at sikre sig sit lands tredje Eurovision-sejr? Se ham danse med sin gorilla her. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5917637d6187a41388af3a04​

​Portugal

En enkelt og intim optræden fra en helt særlig kunstner. Portugals Salvador Sobral kan sikre sit land det bedste Eurovision-resultat nogensinde. Kan han mon gå hele vejen? http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:591765746187a41388af3a10

Kroatien

Hvorfor synge duet med en anden, når man fint kan synge to vidt forskellige stemmer selv? Det synes det kroatiske sangtalent Jacques Houdek at have tænkt. Se ham slå sig løs på 'My Friend'.

​Storbritannien

Storbritannien stiller i år med 26-årige Lucie Jones. Hun har tidligere deltaget i den britiske udgave af X Factor og har siden både arbejdet som model og skuespiller. Hendes sang 'Never Give Up On You' har danske Emmelie de Forest været med til at skrive.

Rumænien

Aftenens mest umage musikalske blanding kommer fra Ilinca feat. Alex Florea fra Rumænien. Hun jodler, og han rapper. Og med sig på scenen har de sig et par store kanoner uden krudt.

​Belgien

Belgien er en af årets største favoritter blandt Eurovision-fans. Sangen 'City Lights' bliver sunget af den bare 17 år gamle Blanche, der egentlig hedder Ellie Delvaux, som blev et kendt ansigt, da hun sidste år deltog i tv-showet Voice.

Sverige

Sverige har vundet Eurovision seks gang - og hele to gange i dette årtusinde. I år stiller de med 26-årige Robin Bengtsson, der tidligere deltaget i Sveriges udgave af Idols.

Bulgarien

Bulgarien stiller helt utraditionelt op med en sang, som er delvis skrevet af en dansker, nemlig Alex Vargas. Den kun 17-årige Kristian Kostov synger nummeret 'Beautiful Mess'.

FacebookTwitter