Der var vild uenighed, når der lørdag aften skulle fældes dom over Rasmussen og de danske vikinger.
Hos seerne gik de langskæggede herrer rent ind - og indkasserede en femteplads.
Hos fagjuryerne, der havde stemt til generalprøven fredag, var man mindre imponerede over hymnen om en fredselskende viking. De havde os på 20. pladsen. Og derfor trak de os ned, så vi endte på en samlet plads nr. 9.
Men hvordan kunne Rasmussen og ‘Higher Ground’ dele vandene på den måde? Det har DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm nogle bud på.
Se Rasmussen og 'Higher Ground' i finalen
Er du tilfreds med Danmarks 9. plads i Grand Prix-finalen?
- Det er mere end bestået! Det er helt fantastisk flot, at vi hiver en 9. plads hjem. Og at vi ligger så højt hos seerne, synes jeg bare er helt vildt dejligt.
Vi blev nr. 5 i seerafstemningen. Hvorfor gik vi så rent ind hos dem?
- Det skyldes først og fremmest vikingernes performance Iørdag aften. Den sad lige i skabet. Udover den gode melodi og de flotte sangstemmer, så handler det om at komme ud over scenekanten. Og det gjorde de.
- Vikinge-temaet var det helt rigtige for Danmark at have med til Eurovision. Vi ser en trend med vikinger lige nu, blandt andet i tv-serier, og den er gået rent ind hos seerne.
- Og så skilte vi os meget ud. De langhårede, skæggede vikinger stod i skærende kontrast til alt det, alle andre kom med. Det gjorde, at seerne kunne huske os - og det er vigtigt, når det er en finale med hele 26 sange.
Hvorfor fik vi så dårlig en placering af juryerne?
- Fagjuryerne var ikke til vikinge-temaet. De er sat i verden for at kigge på musikalske: På melodien og vokalerne. Og der har de ikke været til vores vikinge-indpakning.
Hvordan kan seere og juryer være så uenige om Danmarks sang?
- Det er ingen overraskelse, at vi lå bedre hos seerne. Det var forventeligt. Men at der var så stor forskel, var en kæmpe overraskelse.
- Juryerne har set på nogle andre ting end seerne. Seerne har været i festhumør og stemt på det, de kommer i godt humør af - eller kan huske. Juryerne sidder og vurderer alle sange - i modsætning til seerne. Der er en masse flotte melodier, som de vælger at give en masse point. Og det går så ud over Danmark.
Har juryerne dumpet, når de kan være så meget ude af sync med seerne?
- Nej, man skal ikke afskaffe juryerne. Men man kan overveje, om vi skal udvide dem, så der er flere mennesker i dem. Fem personer er meget få. I gamle dage før telefonafstemningerne var der 16 medlemmer af juryerne, og det vil jeg måske synes er en bedre model.
- Skal man fortsætte med jurysystemet, skal man overveje at gøre det på en anden måde. For det er meget magt at give til kun fem personer i hvert land.