Tøpholm: Her er Danmarks hemmelige fordel

Der er igen i år en helt klar tendens i årets Eurovision. Og den kan være til Danmarks fordel, mener DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

(Foto: Ditte Chemnitz © eurovision.tv)

Alle sangene til årets Eurovision Song Contest er netop blevet offentliggjort, og igen i år satser størstedelen af deltagerlandende på en ballade.

Og det kan meget vel blive til Danmarks fordel, mener DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm, der i år skal kommentere Det Internationale Melodi Grand Prix for 5. gang.

- En fordel for Danmark er, at der er mere gang i vores sang. Der har vi banehalvdelen for os selv, mener Ole Tøpholm.

Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm foran Malmø Arena i 2013 - det år, hvor Danmark sidst vandt Eurovision. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)

Sveriges sang ”sidder lige i skabet”

I skrivende stund har bookmakerne dog ikke den helt store fidus til Danmark, men er derimod vilde med vores naboer i Sverige:

- Det, der er så godt ved den svenske sang i år er, at det er en rigtig dygtig solist og performer. Og showet sidder lige i skabet. Men Sverige vil få kamp til stregen – Der bliver hårdt pres fra østlandene, siger Ole Tøpholm.

Det hele kommer an på live-performance

Det afgørende – både for Danmark og vores modstandere – bliver dog, hvordan solisterne performer, når de skal optræde live:

Feltet er rigtig spændende og niveauet er højt. Men det afgørende bliver, hvordan de præsterer live i Wien. Der kan være nogen, der har svært ved at synge rent og som bliver påvirket af at stå på scenen, forklarer Grand Prix-kommentatoren.

Hvorvidt tempoet i Anti Social Medias nummer kan være med til at sikre os en finaleplads, er vi meget klogere på, når første semifinale slutter ud på aftenen, tirsdag 19. maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk