Tøpholm: Her er Danmarks hemmelige fordel

Der er igen i år en helt klar tendens i årets Eurovision. Og den kan være til Danmarks fordel, mener DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

(Foto: © Ditte Chemnitz, eurovision.tv)

Alle sangene til årets Eurovision Song Contest er netop blevet offentliggjort, og igen i år satser størstedelen af deltagerlandende på en ballade.

Og det kan meget vel blive til Danmarks fordel, mener DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm, der i år skal kommentere Det Internationale Melodi Grand Prix for 5. gang.

- En fordel for Danmark er, at der er mere gang i vores sang. Der har vi banehalvdelen for os selv, mener Ole Tøpholm.

Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm foran Malmø Arena i 2013 - det år, hvor Danmark sidst vandt Eurovision. (Foto: © Søren Bygbjerg, DR)

Sveriges sang ”sidder lige i skabet”

I skrivende stund har bookmakerne dog ikke den helt store fidus til Danmark, men er derimod vilde med vores naboer i Sverige:

- Det, der er så godt ved den svenske sang i år er, at det er en rigtig dygtig solist og performer. Og showet sidder lige i skabet. Men Sverige vil få kamp til stregen – Der bliver hårdt pres fra østlandene, siger Ole Tøpholm.

Det hele kommer an på live-performance

Det afgørende – både for Danmark og vores modstandere – bliver dog, hvordan solisterne performer, når de skal optræde live:

Feltet er rigtig spændende og niveauet er højt. Men det afgørende bliver, hvordan de præsterer live i Wien. Der kan være nogen, der har svært ved at synge rent og som bliver påvirket af at stå på scenen, forklarer Grand Prix-kommentatoren.

Hvorvidt tempoet i Anti Social Medias nummer kan være med til at sikre os en finaleplads, er vi meget klogere på, når første semifinale slutter ud på aftenen, tirsdag 19. maj.