Tøpholm skal kommentere dansk Grand Prix

DRs Eurovision-kommentator bliver nu også en del af Dansk Melodi Grand Prix, som han skal holde styr på fakta om deltagere og regler og øse af sin viden om Grand Prix-historien.

Ole Tøpholm kalder sig Danmarks største Grand Prix-fan og har udgivet interviewbogen 'De største øjeblikke' om dansk Grand Prix-historie. I 2011 førte han kyndigt seerne gennem de to semifinaler og finalen i Eurovision Song Contest.

Og i dag kan dr.dk/grandprix så afsløre, at DR-journalisten ikke alene er genvalgt som DR1's Eurovision-kommentator i 2012, men at han også skal være kommentator på Dansk Melodi Grand Prix, som finder sted i Gigantium i Aalborg 21. januar.

- Med sin blanding af begejstring og professionalisme gjorde Ole Tøpholm det fremragende som kommentator i Düsseldorf. Derfor er jeg glad for, at han igen vil øse af sin Grand Prix-viden fra Aserbajdsjan i 2012 - og at han denne gang også bliver den del af Dansk Melodi Grand Prix, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Et internationalt touch

Det er første gang, at der skal være en kommentator på det danske Grand Prix, og Ole Tøpholm forklarer, at det er en del af den internationalisering, som er et tema for årets store musikshow.

- Vi skal give Dansk Melodi Grand Prix et mere internationalt udtryk, og her er jeg som den danske kommentator i Aserbajdsjan ét af elementerne, siger han.

Der er allerede fundet to værter til showet, nemlig DR Mamas Emil Thorup og Aftenshowets Louise Wolff, og Tøpholm skal supplere dem med facts om solisterne, reglerne og Grand Prix-historien.

- Min opgave bliver at holde styr på alt det faktuelle og holde øje med reglerne. Mens de to værter ser godt ud og underholder os alle sammen, så ved jeg alt om artister og afstemningsregler fra min kommentatorboks i Gigantium. Jeg har samtidig det historiske indblik, og det skulle alt sammen gerne sikre en solid underholdende aften for alle seere, fortæller Ole Tøpholm.

Det vildeste kick i Düsseldorf

Ole Tøpholm, der er kendt som nyhedsvært og radiojournalist på både P3 og P4, fik sin debut som grand Prix-kommentator i maj måned, hvor han fra sin boks oppe under taget i Düsseldorf Arena fulgte de danske drenge i A Friend in London frem til deres flotte femteplads i finalen.

- Afstemningen var det vildeste kick for mig. At opleve Danmark få topkarakterer fra flere lande og være med i kampen om førstepladsen var for vildt, siger Ole Tøpholm.

- Det var så fedt at få lov til at dele min begejstring for hele Danmark med verdens største og ældste musikbegivenhed, og jeg glæder mig til atter at kunne underholde seerne fra kommentatorboksen ved Eurovisionens Melodi Grand Prix. Men først gælder det en spændende dansk finale, som jeg glæder mig rigtig meget til.

Fornyelse, mod og chancer

Solisterne og sangskriverne til Dansk Melodi Grand Prix afsløres på et pressemøde torsdag 5. januar, som også vil kunne følges direkte her på dr.dk/grandprix.

Ole Tøpholm kender selvfølgelig navnene og sangene, men han vil ikke afsløre noget.

- Vi kan forvente, at vi i Danmark bygger videre på vores succes med de senere år. En fjerdeplads i 2010 og en femteplads i 2011 forpligter. Det betyder, at forventningen til Danmark er stor i udlandet. Derfor skal vi turde forny os, være modige og tage en chance. Med den opskrift i Dansk Melodi Grand Prix håber jeg, at vi kan tage til Aserbajdsjan og vinde guldmedaljerne, siger Ole Tøpholm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk