Trine Jepsen

Trine Jepsen er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix ti år efter sejren med 'Denne gang'. - Mit nummer er energisk, poppet og powerfyldt, siger hun om sin sang 'I'll Never Fall In Love Again'.

Om solisten:Trine Jepsen vandt i 1999 Dansk Melodi Grand Prix Sammen med Michael Teschl med sangen 'Denne gang'. I 2001 var Trine blandt de vindende fire piger i 'Popstars', der sammen dannede gruppen Eye-Q. Siden har Trine kastet sig over musicalgenren, bl.a. har hun medvirket i 'Marathondans' på Gladsaxe Teater, tante Sofie i 'Folk og røvere i Kardemommeby' og Belle i 'Skønheden og Udyret' - begge dele i Messecenter Herning, hvor Dansk Melodi Grand Prix 2009 løber af stabelen. I øjeblikket er Trine morgenvært på Skala FM i Kolding.

Om komponisterne og tekstforfatterne:Det svenske sangskriverteam Claes Andreasson,Torbjörn Wassenius og Johan Sahlén har skrevet tekst og musik til sangen 'I'll Never Fall In Love Again' - på tekstsiden i samarbejde med Niels Kvistborg. Claes har i alt skrevet 13 sange til Melodi Grand Prix rundt omkring i Europa. Johan, som til dagligt er tilknyttet sangskriverteamet Wespa Music, har primært skrevet og produceret musik for svenske kunstnere. Sammen skrev Claes, Torbjörn og Johan sidste år et hit til det japanske boyband News.

TRINE JEPSENS BLÅ BOG

Hvorfor har du sagt ja til at stille op i Melodi Grand Prix?- Fordi jeg synes, sangen er god, og fordi jeg fik lyst til at synge med, da jeg hørte den første gang.

Hvad er dit første Grand Prix-minde?

- Da Bobbysocks i 1985 vandt det internationale Melodi Grand Prix. Jeg sad klistret til skærmen og syntes, sangen var super, og jeg var pjattet med deres outfits med cerise pailletjakker og sort/hvide nederdel og stramme bukser - det var top fedt!

Hvilken sang vil du helst synge som duet med Birthe Kjær?- Ved godt, det er oplagt, men jeg kunne altså godt tænke mig at lave 'Vi maler byen rød' om til en duet - så det skulle nok være den.

Hvad mener du kendetegner en god Grand Prix-sang?

- Pyh, den er faktisk lidt svær, men tit og ofte er det et storladent omkvæd, der gør det for mig.

Beskriv den sang, som du optræder med, med nogle stikord!- Mit nummer er energisk, poppet og powerfyldt - hvis jeg selv skal sige det.

Hvordan forbereder du dig til det store show i Herning?

- Jeg øver mig selvfølgelig på sangen og koreografien og gi'r den måske lidt ekstra gas i træningscentret, så jeg forhåbentlig er helt fit for fight, når vi når til den 31. januar.

Hvad var den første plade, du købte - og hvad er den sidste, du har købt?- Den første cd, jeg købte, var Sko/Torp 'On A Long Lonely Night', og mit seneste køb på iTunes var tilbage i december, da jeg købte Josh Grobans julealbum og Morten Kjær 'Fra en ny altan'.

Hvad er det mest mærkelige, du er kommet til at tænke på, mens du har optrådt på en scene?- Det er måske ikke så mærkelig en ting, men jeg er mere end en enkelt gang kommet til at tænke på, om jeg nu har fået låst alle døre derhjemme og lukket vinduerne. Jeg er én af dem, der tjekker både døre, lys og vinduer ret så mange gange, før jeg forlader min lejlighed.

Hvis du vinder i Herning, hvem er så den første, du ringer til?

- Sikkert min chef for at bede om fri mandag.