Troede du ikke Basim kunne synge? Sådan har han lært det

- Jeg har lært min stemme bedre at kende, siger Grand Prix-vinderen.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

Masser charme - og knap så meget sangtalent. Det image har klæbet til Grand Prix-vinderen Basim Moujahid, siden han tilbage i 2008 gik til audition til X Factor.

Men det er ikke fair, mener sangerinden Laura Kjærgaard, som selv var med i talentkonkurrencen sammen med Basim, og i dag arbejder som professionel "vocal coach".

- Når man ser på hans optræden i Melodi Grand Prix, så holder han tonerne og synger rent hele vejen igennem. Det havde jeg ikke troet, han ville kunne lære, dengang i X Factor. Men han har arbejdet hårdt for at få styr på stemmen, siger Laura til dr.dk/grandprix.

Øvelse gør mester

Basim medgiver selv, at det var mere X-faktor end skønsang, der indbragte ham en fjerdeplads i showet den gang.

- Jeg kan godt mærke, jeg er blevet en bedre sanger i dag. Men forandringen er nok større, når man ser det ude fra, siger han.

Basim sang sig lørdag aften til sejr i Dansk Melodi Grand Prix med nummeret Cliche Love Song. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Hemmeligheden bag hans udvikling er enkel:

- Det klassiske ordsprog, at øvelse gør mester, passer så godt! Det, jeg har gjort, er, at jeg har sunget hver dag. Det første, jeg gør, når jeg står op, er at synge. Jeg har lært min stemme bedre at kende.

Fitness for stemmebåndene

Til gengæld har han aldrig fået nogen sangundervisning.

- Og det er jeg meget glad for, så det ikke bliver så skolet, siger han.

- Jeg har bare knoklet. Det er en muskel, man kan træne - ligesom, at man kan gå i fitnesscenter. Hver gang man synger, er det som at gå i fitnesscenter med stemmebåndene.

Fokus på de høje toner

Det er resultatet af intens vokal bodybuilding, tv-seerne kunne se i Dansk Melodi Grand Prix lørdag aften.

- Det er tydeligt at høre, at Basim har haft fokus på at komme op på de høje toner. Han har fokus på sangteknik. Han ved, hans krop er vigtig, for stemmen er en del af vores krop, vurderer Laura Kjærgaard.

- Han har et kæmpe drive, og han har ikke ligget på den lade side. Mange har været i mod ham, men nu har han bevist, at hårdt arbejde kan betale sig. Og så har han er entertainer-gen, som man ikke kan købe for penge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk