Tyrkisk tv bekræfter: Vi er ude af Melodi Grand Prix

Tyrkiet vender ikke tilbage til Eurovision Song Contest næste år, slår TRT fast.

Sidste år forlod de Melodi Grand Prix i protest mod reglerne. I september annoncerede de så, at de ville starte deres eget internationale Grand Prix - Türkvision. Og i dag slår tyrkisk tv fast, at landet ikke vender tilbage til Eurovision næste år.

- TRT har bekræftet, at Tyrkiet ikke vil deltage i Eurovision Song Contest 2014 i Danmark næste år. Dermed kommer vi ikke til at se en tyrkisk deltager i København, skriver fansiden ESCToday.com.

- Den tyrkiske tv-station har dog informeret os om, at Tyrkiet ikke vil lukke døren for konkurrencen, men lader den stå på klem for en mulig tilbagevenden i den nærmeste fremtid, skriver siden videre.

Kommentator tror på comeback

Tyrkerne er utilfredse med, at afstemningsreglerne giver juryerne halvdelen af magten, og at de fem store lande Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland automatisk har en plads i finalen.

Men deres protest dækker også over en vrede over, at Norden har snuppet førertrøjen i konkurrencen og har vundet de seneste tre ud af fire år, har Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm forklaret:

- Når Aserbajdsjan vinder igen inden for de næste par år, så skal Tyrkiet nok komme med igen. Det er der ingen tvivl om, lød hans vurdering her på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter