Tysk Grand Prix-skandale: Kontroversiel stjerne får sparket og skal ikke til Eurovision

Sangeren Xavier Naidoo skal alligevel ikke synge for Tyskland i verdens største musikkonkurrence.

Xavier Naidoo skal alligevel ikke synge for Tyskland i Eurovision Song Contest. Det har tysk tv besluttet i kølvandet på et mediemæssigt stormvejr udløst af sangerens kontroversielle holdninger til blandt andet homoseksuelle og jøder. (Foto: Alexander Laijak © eurovision.tv)

To dage. Længere skulle der ikke gå, før Grand Prix-drømmen brast for den kontroversielle, tyske sanger Xavier Naidoo.

Det skriver NDR, der netop har annonceret, at sangeren alligevel ikke skal synge for Tyskland, når verdens største musikkonkurrence til maj løber af stablen fra Svergies hovedstad, Stockholm.

- Xavier Naidoo er en dygtig sanger og er, efter min overbevisning, hverken racist eller homofob. Det var hele tiden ventet, at hans deltagelse ville vække stærke reaktioner, men vi er overraskede over mængden af negativ respons, siger Thomas Schreiber, der koordinerer den tyske Grand Prix-indsats.

Homofob og antisemit

Naidoo har flere gange gjort sig uheldigt bemærket med både homofobiske, antisemitiske og USA-kritiske udtalelser, og Züddeutchsche Zeitung kaldte det, ifølge Berlingske, ligefrem "en dårlig vittighed", da NDR annoncerede Naidoo som Tysklands Eurovision-håb anno 2016.

Det har man altså nu valgt at tage konsekvensen af.

- Eurovision er en sjov begivenhed, hvor musik og forståelse på tværs af de europæiske folk skal stå i centrum. Den igangværende diskussion om Xavier Naidoo kan være med til skade det image, uddyber Shcreiber.

- Derfor skal Naidoo alligevel ikke repræsentere Tyskland (i konkurrencen, red.). Nu vil vi skynde os at beslutte, hvordan det tyske bidrag til Eurovision 2016 skal findes.

Også ramt af skandale i 2015

Det er ikke første gang, det tyske Melodi Grand Prix martres af skandale.

Tidligere i år takkede vinderen af det lokale Grand Prix nemlig nej til at forsvare de tyske farver til Eurovision - på direkte tv.

Det bevirkede, at aftenens nummer to fik æren af at synge i Eurovision; med en lidet flatterende sidsteplads og nul point til følge.

Eurovision Song Contest 2016 finder sted 10., 12. og 14. maj, mens det danske Grand Prix løber af stablen 13. februar.

Facebook
Twitter