Udlandet om Danmarks Grand Prix-vinder: 'For én gangs skyld har de skøre danskere ikke fucket det op'

Europæiske fans er begejstrede for Leonora, og bookmakerne spår sikker dansk finaleplads i Eurovision.

En glad, dansk Grand Prix-vinder. Og dagen efter sejren kan 20-årige Leonora også glæde sig over, at udlandet har taget særdeles godt imod årets danske Eurovision-bidrag. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- For én gangs skyld har de skøre danskere ikke fucket det op. Jeg forudser, at det her kommer til at skabe en stor, stor overraskelse i Tel Aviv.

- Endelig. Jeg er så glad for, at danskerne har valgt denne her.

- Den bliver sindssygt populær på grund af ordenes simple, klare besked.

Udlandets respons efter Leonoras Grand Prix-sejr er ikke til at tage fejl af, når man tjekker sites som eurovision.tv og Wiwibloggs.

Vores europæiske naboer er simpelthen vilde med 'Love Is Forever'.

Bookmakere tror på finaleplads

Og det er ikke kun i Grand Prix-kredse, man har taget godt imod vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2019.

Rasmus Petersen, der er én af folkene bag hjemmesiden Eurovisionworld, fortæller, at bookmakerne også er positivt stemt over for årets rød-hvide Eurovision-bidrag.

- Det er næsten samtlige bookmakere, der har sænket deres odds på Danmark. Det vil simpelthen sige, at de vurderer, at vores vinderchancer er blevet bedre efter Leonoras sejr, fortæller Rasmus Petersen.

- Inden showet i går (lørdag, red.) lå Danmark på en 24.-26. plads ud af alle de 42 lande, der er med i årets Eurovision, men efter Leonoras sejr er vi nu helt oppe på en samlet 14. plads.

Rasmus Petersen uddyber, at sidste års deltager Rasmussen lå på en 16. plads hos bookmakerne dagen efter hans sejr.

Da vi nåede maj måned og Eurovision, endte den danske viking som bekendt i top ti – på en flot niendeplads i finalen.

- Skal man tro bookmakerne, så går Danmark sikkert i finalen igen i år. Jeg tror på en finaleplads, og jeg tror også, vi ender blandt de første 15. Men det er jo umuligt at spå om.

- Men et ord, der går igen alle steder, er 'cute'. Folk synes, at 'Love Is Forever' er en sød og dejlig easy-listening sang

Sidste års vinder, Rasmussen, overrækker Leonora vindertrofæet, efter hun lørdag aften vandt Dansk Melodi Grand Prix 2019. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Leonora vil skille sig ud

William Lee Adams, chefredaktør på Eurovision-siden Wiwibloggs, er også positivt stemt over for årets danske Eurovision-sang.

- Det er som en smuk tur gennem et maleri af Monet. I en konkurrence, hvor de kvindelige solister har en tendens til at råbe og skrige, vil Leonora skille sig ud. Det enkle udtryk skadede heller ikke Salvador Sobral, der vandt i 2017, siger han og tilføjer:

- Og når man tager kontroverserne omkring Israels værtskab i betragtning, så tror jeg, at Leonoras sang har et rettidigt og vigtigt budskab.

Hvorvidt Danmark sikrer sig en Eurovision-finaleplads igen i år, ved vi først, når Leonora har sunget i den anden Eurovision-semifinale, torsdag 16. maj.

Indtil videre kan vi i hvert fald sole os i, at der bliver taget godt imod dette års danske Eurovision-håb.

Facebook
Twitter