Udlandet vilde med dansk Grand Prix-vinder: Vikingen vil tage Europa med storm

Rasmussen og sangen 'Higher Ground' vil skille sig ud til Eurovision, mener internationale Grand Prix-fans, der kalder den for det bedste danske bidrag i mange år.

- I skal ud og vise jeres viking frem for hele Europa, inden Eurovision begynder til maj. Så skal det nok gå godt for jer, forudser den svenske Eurovision-superfan Niklas Larsson. (© Scanpix)

For 1000 år siden tog danske vikinger på sejrstogt til Portugal.

Og det kan meget vel ske igen til maj, når Grand Prix-vinderen Rasmussen skal kæmpe for de danske farver i Eurovision Song Contest i

Lissabon
.

Udlandet er nemlig vilde med den danske sanger med de røde lokker, det fyldige skæg og hans vikinge-hymne ‘Higher Ground’.

I hvert fald hvis man skal stole på internationale Grand Prix-fans, som fulgte showet lørdag aften, og som dr.dk har spurgt om de danske chancer i år.

Spanien: Game of Thrones-stilen bliver et hit

Sergio Jiandani bor i Malaga og er international chef for det populære fansite ESCToday.

Hvad synes du om 'Higher Ground'? - Det var en af de bedste danske finaler i de seneste år. ‘Higher Ground’ har behagelig melodi, og med sangerens stærke optræden og det originale sceneshow så skal den nok fange Europa til maj.

Hvad synes du om vikinge-temaet?

- Jeg er helt vild med temaet. Det skiller sig ud og er meget effektivt. Og så passer det perfekt til temaet for Eurovision i år, der hedder ‘All Aboard’ og hentyder til Portugals historie som søfarende nation.

- Når man ser sangen, kommer man til at tænke på tv-serier som ‘Game of Thrones’ og ‘Vikings’. Det er meget originalt og repræsenterer den danske

kulturarv
.

Hvordan vurderer du Danmarks chancer i år?

- I nogle år har Danmark satset på de sikre kort og sendt generiske sange afsted til Eurovision. Men der er brug for sange og deltagere, der er originale - samtidig med, at de har en bred appeal.

- Det har I i år. Sangen skiller sig ud, og jeg er sikker på, at den vil tage Europa med storm med sin ‘Game of Thrones’-stil.

Hvad kan vi gøre for at forbedre vores chancer i Eurovision?

- I skal udnytte de tre minutter på scenen til at sætte fokus på selve sangen og sangeren. Ligesom Portugal gjorde sidste år med Sobral, der vandt publikums hjerter med sin enkelhed.

- Det lykkedes godt i går til Dansk Melodi Grand Prix, og jeg tror på, at I godt kan finde vinderopskriften, der får Eurovision tilbage til Danmark for fjerde gang.

Hør vindersangen ‘Higher Ground’.

Sverige: I er sikre på en finaleplads

Niklas Larsson bor i Osby i Skåne og har været med til det svenske Melodi Grand Prix mindst 35 gange - og til Eurovision otte gange.

Hvad synes du om 'Higher Ground'?

- Jeg synes godt om ‘Higher Ground’, og jeg er sikker på, at svenskerne kommer til at lide den.

Hvad synes du om vikinge-temaet?

- Vikinge-temaet er godt, og Rasmussen er rigtig flot som viking.

Hvordan vurderer du Danmarks chancer i år?

- Chancerne er bedre for Danmark i år end de forgående år. Det er altid bedre med solister end med grupper. Jeg kunne godt lide Anja Nissen sidste år, men Danmarks bidrag i 2015 og 2016 var ikke gode.

- Danmark er med i samme

semifinale
som Sverige og Norge, så det vil sikkert gå godt. Danmark er sikre på en finaleplads.

Hvad kan vi gøre for at forbedre vores chancer i Eurovision?

- I skal ud og vise jeres viking frem for hele Europa, inden Eurovision begynder til maj. Så skal det nok gå godt for jer.

Rasmussen med sit vindertrofæ. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Australien: Pas på vikingerne ikke bliver en kliché

Ryan Wilson bor i Canberra og har gennem flere år skrevet for den populære Grand Prix-blog Wiwibloggs.

Hvad synes du om 'Higher Ground'? - Det er en stærk og spirituel sang, som får essensen af Skandinavien og de nordiske lande frem på Grand Prix-scenen.

- Det er måske ikke den mest moderne sang, men den skiller sig ud, fordi den får noget frem, som virkelig udgør et stykke dansk historie. Det var min favorit i Dansk Melodi Grand Prix i år, så jeg er vildt begejstret for, at den vandt så overbevisende.

Hvad synes du om vikinge-temaet?

- Vikinge-temaet passer godt til sangen. Men man skal passe på ikke at gøre det til en kliché. Den balance synes jeg, det er lykkedes at finde.

Hvordan vurderer du Danmarks chancer i år?

- Der var flere gode popsange i Dansk Melodi Grand Prix i år, men Rasmussen var det rigtige valg, når det handler om at gøre indtryk på Europa - og Australien.

- Der bliver hård konkurrence i den

semifinale
, Danmark er med i, for mange af de lande, der traditionelt klarer sig godt, skal dyste mod hinanden dér for at få en af de ti finalepladser. Det er svært at sige, hvordan det kommer til at gå Danmark, for jeres sang er kun den anden, der er på plads i jeres
semifinale
.

- Men det er en sang, der skiller sig ud uanset hvad. Så den skal nok få nabostemmer fra Sverige og Norge, og jeg er ret sikker på, at den kommer i finalen. Hvordan, den så vil klare sig dér, er for tidligt at sige endnu.

Hvad kan vi gøre for at forbedre vores chancer i Eurovision?

- Sangen er stærk, og Rasmussen har en stærk stemme og fremfører den overbevisende. Jeg havde regnet med, at I ville gøre mere brug af lys og

effekter
for at få mere wow-faktor. Bare tænk på lyseffekten i det sidste omkvæd af Brødrene Olsens ‘Fly On The Wings Of Love’ i 2000. Så sceneshowet kan godt blive endnu stærkere.

Facebook
Twitter