Uhyggeligt tæt: Her er aftenens Grand Prix-favoritter ifølge bookmakerne

Aftenens Melodi Grand Prix tegner tit at blive en tæt affære - flere artister ånder forhåndsfavoritten i nakken.

Sandra, Rasmussen og Anna Ritsmar er nogle af bookmakernes bud på en vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2018. (© dr)

Bliver 2018 året, hvor de danske vikinger atter begiver sig ud på togt i Europa?

Ja, det kan det meget vel blive – i hvert fald i Melodi Grand Prix-sammenhæng.

For i aftenens danske Melodi Grand Prix er den 32-årige sanger Rasmussen nemlig klar favorit hos samtlige bookmakere til at løbe med sejren med sin vikinge-inspirerede sang 'Higher Ground'.

- Det er en stærk sang, som vi virkelig ser frem til at høre live. Bliver den eksekveret til perfektion, er Rasmussen et godt bud på en vinder, siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil.

Oddsene på en sejr til vikingen fra Langå ligger mellem 2,2 og 2,6 hos de danske bookmakere.

Stærke kvinder følger lige efter

I de senere år er det dog langt fra bookmakers forhåndsfavorit, der i sidste ende er løbet af med sejren. Således lå hverken Anja, Lighthouse X eller Emmelie de Forest for den sags skyld til at vinde.

Med andre ord: intet er altså afgjort, før den sidste strofe er sunget.

Feltet lige efter Rasmussen ligger da også helt lige, og bookmakerne spår, at de største udfordrere til sejren og retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest bliver de to unge sangerinder Anna Ritsmar og Sandra samt den færøske søstertrio CARLSEN.

De ligger alle til odds så lave som 2,4-4,5.

Søstertrioen CARLSEN, der kommer fra Færøerne, synger sangen 'Standing Up for Love', som er blandt bookmakernes favoritter til at vinde aftenens Melodi Grand Prix. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I en afstemning her på dr.dk er det da også netop Anna Ritsmar, der synger sang nummer 2, 'Starlight', og CARLSEN, der synger sang nummer 7, 'Standing Up for Love', der fører an foran Rasmussen, Sannie og KARUI.

- Det er en af de mest uforudsigelige finaler, vi kan huske. Der er ingen åbenlyse stemmeslugere blandt deltagerne, så alt er overladt til sangenes kvalitet. 'Starlight' minder lidt om Ed Sheerans megahit 'Shape of You' og skiller sig ud fra det resterende felt, lyder vurderingen fra pressechef hos NordicBet, Thomas Holm.

Udlandet har andre favoritter

Ser man på, hvem de udenlandske fans tror på i aftenens danske Melodi Grand Prix, melder der sig endnu et par vinderkandidater.

På fansiden Wiwibloggs fører Rasmussen godt nok afstemningen, men forfølges her af Sannie ('Boys on Girls'), Rikke Ganer-Tolsøe ('Holder fast i ingenting') og Ditte Marie ('Riot').

Endelig skal man ikke udelukke Albin Fredy ('Music for the Road'), som i skrivende stund er tredjefavorit hos Betfair og Lasse Meling ('Unfound'), der spås gode vinderchancer hos Unibet.

Se, hvem der vinder Dansk Melodi Grand Prix i aften fra klokken 20 på DR1 og DR TV.