Undrede du dig også? Derfor havde Grand Prix-favoritten en gorilla med på scenen

Italienske Francesco Gabbani leverede en farverig optræden i Eurovision-finalen lørdag aften – men hvad i al verden lavede den dansende gorilla på scenen? Få forklaringen her.

Levende dyr er – endnu – ikke tilladt på scenen i Eurovision Song Contest.

Så under lørdagens finale sprang der i stedet en mand iklædt et gorillakostume op på scenen under bookmakerfavoritten Francesco Gabbanis optræden med 'Occidentali's Karma'.

Men gorillaen er langt mere end en simpel gimmick, forklarer Francesco Gabbani.

Teksten, som bliver sunget på italiensk, er fuld af referencer til filosofiens, videnskabens, litteraturens og religionens verden – og et sted midt i alt dette spiller aben en helt central rolle.

- Sangen kan sagtens opfattes som lettilgængelig, men hvis man læser teksten og forstår den, vil man se, at den har et klart budskab. Nemlig at vesterlændinge ofte har en meget overfladisk måde at fortolke Østens filosofier på – og når de gør det, er de bare med til at demonstrere, at vi i sidste ende alle er nøgne aber, som den britiske zoolog Desmond Morris mener, forklarer Francesco Gabbani.

I omkvædet synger Francesco Gabbani direkte, at "den nøgne abe danser" – og det var derfor oplagt at lade en mand klædt ud som gorilla danse med på scenen under sangen, fortæller han.

(Foto: Andres Putting © EBU)

- Det er en jo en visuel præsentation for dem, der ikke forstår teksten. Gorillaens medvirken fungerer som en krog til at fange folks opmærksomhed, siger Francesco Gabbani.

Har slået YouTube-rekord

Opmærksomhed må man sige, at den 34-årige italiener har fået med 'Occidentali’s Karma'.

Ikke alene takket være aben og den karakteristiske dans, men også på grund af selve sangen.

Således har 'Occidentali's Karma' i løbet af foråret været et kæmpe hit Italien, hvor den har solgt tredobbelt platin, ligesom den også – som den første Eurovision-sang nogensinde – er blevet set mere end 100 millioner gange på YouTube.

Om det skal lykkes Francesco Gabbani at synge sig til sejr og dermed sikre Italien sin tredje sejr i Eurovision, finder vi ud af lørdag aften.

Eurovision 2017: Bookmakerfavoritten Francesco sender hilsen til Danmark

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: