- Vi skal huske Grand Prix-historien

Melodi Grand Prix skal udvikle sig, men man må ikke glemme, hvor det kommer fra, mener DRs underholdningsredaktør, som er overbevist om, at Danmark vil sejre ved Eurovision Song Contest i Oslo.

Jan Lundme interview

Tirsdag blev årets deltagere til dansk melodi Grand prix præsenteret, og det var en tilfreds underholdningsredaktør, som dr.dk/grandprix mødet efter pressemødet.

- Når man sidder her og kigger på de ti sange og de ti sangere, kan jeg ikke andet end at være super stolt over det felt, der er i år. Og jeg er sikker på, at vi kommer til at gå hele vejen i Oslo, siger Jan Lagermand Lundme.

Sukkerchok, Kaya Brüel og Bryan Rice er særligt inviteret til at være med i konkurrencen af DR, mens de resterende syv sange er fundet blandt de over 500 indsendte sange.

- Sukkerchok gjorde det så brandhamrende godt sidste år, så dem havde vi lyst til at have med igen i år, for de gav showet så mange ting. Kaya er en fantastisk sanger og sangskriver, og Bryan Rice - behøver jeg nærmest at sige det? Jeg er bare så stolt af, at de tre har sagt ja til at være med, lyder det fra Jan Lagermand Lundme.

Grand Prix'et ind i 2010

Sidste år lykkedes det DR at genopfinde det mere end 50 år gamle show, hvor over 2 millioner seere så Brinck bliver kåret som vinder af værterne Birthe Kjær og Felix Smith. Og årets popbrag i Aalborg er skåret efter sammen læst uden semifinaler, men med ét stort show med ti sange, der først skæres ned til 4 og så til 2 inden vinderen kåres.

- Sidste år tog vi Grand Prix'et ind i 2009, uden at vi glemte vores fortid. For Grand Prix'et er historie, og Grand Prix'et er noget, som en masse mennesker har et forhold til. Det er noget, som skal udvikle sig, men man må ikke glemme, hvor det kommer fra. Og i år har vi så taget det videre ind i 2010 uden at glemme, at der altså er en hel masse fantastisk Grand Prix-historie, som danskerne elsker, siger Jan Lundme.

Det nostalgiske element i årets show udgøres af Keld Heick og Jørgen de Mylius, der optræder som "skytsengle", men Jan Lagermand Lundme vil ikke afsløre, hvad der mere præcis går ud på.

- Jeg kan kun sige, at med de to kapaciteter, så kan det jo ikke gå helt galt!

Se hele interviewet med Jan Lagermand Lundme her på siden, hvor han også fortæller, hvordan sangene udvælges, og om Grand Prix'et snart kommer til København igen.