VIDEO: Emmelie - Ubeskriveligt at vinde for sit land

DR's kommentator Ole Tøpholm fangede en sejrs-beruset Emmelie lige efter afgørelsen. Her kan du læse hendes første reaktion.

- Det er fantastisk, det er så ubeskriveligt. Jeg var ved at dø ude i greenroom. Det var så tæt. Min far er svensker og han ville dø af stolthed over den her sejr.

Sådan siger den 20-årige Emmelie i Malmø. Vinderen af Melodi Grand Prix 2013.

Ubeskriveligt at vinde for sit land

- Jeg har været presset og stresset, men det har også været fantastisk. Det er jo kæmpestort, selvom det også har været hårdt. Jeg var overhovedet ikke sikker på en sejr, men jeg troede på vores sang. Det er ubeskriveligt at vinde for sit land, siger Emmelie til DR's Ole Tøpholm.

Hun håber på, at resultatet får en afgørende betydning for hendes musiske fremtid.

- Jeg tror, at det bliver fantastisk for mig personligt og for min karriere. Jeg tror, at det bliver en fantastisk tid, siger vinderen.

DR redaktør: Lad os nyde succesen

Glæden er stor både i Malmø's kommentatorboks, i arenaen og i Danmark. Ifølge DR er det nu tid til at feste og så må det praktiske vente.

- Lad os bare ønske hinanden tillykke, inden vi begyndet at snakke om praktiske ting. Det ger er fuldkommen fantastisk. Tak til Europa. Tak tak tak til Emmelie, den fantastiske pige, siger DR's underholdningschef Jan Lundme kort efter sejren.

Men selvom landet i dag vil svømme i sejrsrus, vil man allerede nu begynde at tænke på, hvor den store folkefest skal afholdes næste år.

Location endnu ikke fastlagt

- Jeg kan love, at det bliver i Danmark, men vi ved ikke, hvor det skal være endnu. Vi skal nok finde det allerbedste sted, siger DR-chefen.

Man må derfor væbne sig med tålmodighed, hvis man er spændt på, hvor i Danmark festen centrum kommer til at være næste år. Men en ting er sikkert - i den nærmeste fremtid fester Danmark for Emmelie.

Allerede i morgen afholdes der nemlig hyllestfest i Tivoli kl. 17.30, som selvfølgelig kan følges på DR.