VIDEO Kom med på Grand Prix-øen: Sådan skal fabrikshallerne forvandles

- Vi vil lave rummet egnet til tv, forklarer DRs showchef. Han giver her DR2 Morgens reporter tur på Eurovision Island.

I dag er det to forladte fabrikshaller i rå beton med træplader for vinduerne. Men om otte måneder skal de lægge rammer til 7-10.000 gæster, 1500 pressefolk og sangere og dansere fra op mod 40 lande.

Så der ligger et stort byggeprojekt forude, inden portene til B&W hallerne på Refshaleøen kan slås op til internationalt Melodi Grand Prix.

- Vi vil lave rummet egnet til tv. Stedet skaber en masse billeder og historie, men man bliver nødt til at gøre noget ved det, for at det bliver egnet til så stort et arrangement, forklarer showchef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Klar til stiletter

I DR2 Morgen viser han hallerne frem sammen med en arkitekt.

- Det er måske svært at forestille sig. Men selve scenen kommer til at stå derovre, hvor de containere er. Og her bliver der bygget publikumspodier op. Der er en stor sal dernede, og de søjler, der er mellem salene, bliver fjernet. Så bliver der bygget publikumspodier op hele vejen i 30 meters højde, fortæller han og fortsætter:

- Gulvet skal også lige være egnet til stilethæle - det er det ikke lige nu. Alle overflader herinde bliver ændret. Vi pakker det hele ind i sort stof, så det ikek kommer til at virke så rodet.

Emmer af industri

Det industrielle vil dog ikke forsvinde helt, forsikrer Jan Lagermand Lundme:

- Bygningen emmer af det, det vil aldrig nogensinde forsvinde. Og det kan sagtens være, at den designer eller scenograf, vi får på, tænker at der lige skal være et strejf af det et eller andet sted.

Se indslaget fra DR2 Morgen med Jan Lagermand Lundme øverst på siden.

Facebook
Twitter