Det så du ikke i tv: Ruslands hemmelige Grand Prix-trick er afsløret

Ruslands vilde sceneshow var ikke helt så "magisk", som deltageren Sergey Lazarev har udtalt. Vi har luret tricket bag hans svævende optræden.

Eurovision Song Contest er kendt for vilde og overraskende sceneshows, men lørdag, hvor årets finale fandt sted, tog den russiske delegation traditionen til et helt nyt niveau.

Her kunne man under Ruslands deltager Sergey Lazarevs optræden med sangen 'You Are The Only One' opleve ham både svæve, ligge ned midt i luften og gå på trapper, der tilsyneladende slet ikke var der.

Men selvom det så vildt ud, så er der naturligvis en forklaring på russernes scene-trick.

Trappetrin bag skærmen

I sit sceneshow optræder Sergey Lazarev foran en stor skærm, hvorpå der projiceres forskellig grafik. På et tidspunkt opstår der ud af den blå luft nogle kasser, som Sergey træder op på og "går" henover skærmen langt over scenegulvet - hvorefter de forsvinder lige så hurtigt, som de opstod.

Det kan lade sig gøre, fordi kameraet er placeret lige nøjagtig foran scenen og er afpasset med grafikkens perspektiv, så vi ikke fra siden kan se, hvordan det virkelig går til.

"Skærmen" er nemlig blot et stort stykke stof, der er placeret en smule skråt på scenen. Bag stoffet er der en række små trappetrin og afsatser, som Sergey Lazarev kan stå på, når han træder på stoffet og presser det ned - hvis han altså ved præcis, hvor de er.

I omkvædet sætter han sig ned og læner sig bagud med en hånd støttet til endnu en afsats. Sergey bliver i virkeligheden i den position, men for tv-seerne ser det hele ud til at dreje bagud. Det sker ved, at et billede af området med lærredet bliver lagt ind over - og tiltet frem og tilbage i tv-signalet, men altså ikke i virkeligheden.

I videoen ovenfor har vi filmet Sergey Lazarevs optræden fra en anden vinkel, så man kan se, hvordan illusionen opstår.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk