Hele Danmarks Anja dagen efter sejren: Nu vil jeg lære rigtigt dansk

Ligesom kronprinsesse Mary har også Grand Prix-vinderen Anja måttet kæmpe med de danske gloser. Men nu vil hun for alvor lære dansk.

- Var det okay?

Melodi Grand Prix-vinderen Anja har det med altid at slutte sine interviews af med at sikre sig, om hun mon talte fint nok dansk.

Det gælder også hendes allerførste interview dagen efter sin store Grand Prix-sejr lørdag aften med nummeret 'Where I Am'.

- Jeg snakker ikke så meget dansk, når jeg er i Australien. Min mor og far snakker lidt dansk til hinanden, så jeg har altid hørt dansk, men jeg har aldrig lært det sådan rigtigt. Det er et svært sprog, men nu vil jeg lære det rigtigt, siger Anja.

Bygger bro

Både Anjas mor og far, Betina og Birger Nissen, er født og opvokset i Danmark, men flyttede til Australien, da de var henholdsvis 11 og 23 år.

Selvom de bor i Australien, har de altid holdt fast i deres danske rødder, fortæller Anjas mor, Betina Nissen.

- At Anja skulle repræsentere Danmark i Eurovision har været en drøm, vi har snakket om i familien i mange år. Og nu står vi er. Jeg er simpelthen så stolt over, at Anja nu kan være med til at bygge bro mellem de to lande og vores rødder.

Se hele interviewet med Anjas mor, Betina Nissen, her.

Sang for Mary

Den dansk-australske forbindelse var også årsagen til, at Anja i 2008 fik mulighed for at synge til et arrangement i Sydney, hvor kronprinsesse Mary deltog.

Ud over at synge 'Kong Christian' for kronprinsessen fik Anja også en snak med Mary om det danske sprog.

- Vi havde en god samtale om, hvor svært det er at lære dansk, fortæller Anja.

Kronprinsesse Mary, der er født og opvokset på Tasmanien, har da også tidligere selv sat ord på, hvordan hun måtte kæmpe med at lære dansk, da hun kom til landet.

- Det er en stor mundfuld at lære dansk, for det er ikke det nemmeste sprog. Men jeg fik det lært, og for mig er det helt naturligt at tale dansk i dag, sagde kronprinsesse Mary eksempelvis i en tale i 2013.

De kommende måneder frem mod Eurovision planlægger Anja at blive i København, hvor hun har lejet et værelse. Hendes søster bor desuden fast i København.

- Det er så hyggeligt her, og foråret kommer. Det er fantastisk.

Facebook
Twitter