VIDEO Knap så meget glimmer: Cutfather guider til de alternative Grand Prix-bidrag

For mange er Grand Prix lig med glimmer, glitter og vindmaskine på fuld knald - men det er ikke altid tilfældet. Cutfather har været endnu en tur i Grand Prix-arkivet.

Glimmer, glitter, konfetti og gerne en vindmaskine med fuld skrald på.

Grand Prix musik er for mange lig med fest og farver, men det er ikke altid, at det kun er glimmerbomber der rammer Grand Prix-scenen.

Stjerneproduceren Cutfather præsenterer i video øverst tre af de mange alternative bidrag fra Grand Prix-arkivet, der gennem tiden har lagt en lidt anden stil for dagen på Grand Prix-scenen.

’Fra Mols til Skagen’ - Aud Wilken - 1995

Det er sjældent, at man høre banjo i Grand Prix-sammenhæng, men det var netop et af de bærende instrumenter i nummeret ’Fra Mols til Skagen’ fra 1995.

- Den her sang skiller sig virkelig ud. Den er sådan lidt mere cool på en eller anden måde, siger Cutfather.

Nummeret, der er lang mere afdæmpet end den typiske Grand Prix-basker, blev sunget af Aud Wilken og vandt konkurrencen samme år.

Se hele Aud Wilkens optræden i videoen herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

’I Australien’ - Basix - 2001

2001 var året, hvor Danmark for anden gang var værter for det Europæiske Melodi Grand Prix, og derfor skulle konkurrencen herhjemme også tages til the next level.

Det forsøgte vokalgruppen Basix at gøre. Uden backingtrack - som den første vokalgruppe i Grand Prixets historie – sang de sig til en andenplads med sangen ’I Australien’.

- Det var meget atypisk, særligt i den periode. I Grand Prix-sammenhæng, dér kommer det (en vokalgruppe red.) jo helt ind fra venstre, fortæller Cutfather.

Se hele Basix's optræden i videoen herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

’Stemmen I Mit Liv’ - Kølig Kaj - 1997

- Det er oplysningen, hallo?

Sådan startede Kølig Kaj sin legendariske Grand Prix-vinder fra 1997, ’Stemmen I Mit Liv’.

Rap var ikke noget, man havde set meget til i Grand Prix’et, så Kølig Kajs bidrag var et frisk pust, der afspejlede ’virkelighedens’ hitlister.

- Rap og Melodi Grand Prix. Det er jo som olie og vand - men Kølig Kaj klarede sig igennem, lyder det fra Cutfather.

Se hele Kølig Kajs optræden i videoen herunder.