Wien har fået overdraget Grand Prix-stafetten

I går overtog Wien officielt værtskabet til Eurovision. Samtidig blev det afgjort, at Danmark skal optræde i 1. semifinale, tirsdag 19. maj – og her venter der os store udfordringer.

Værtsceremonien foregik på rådhuset i Wien mandag 26. januar. Her overdragede Sophie Hæstorp Andersen værtsnøgler til Wiens borgmester Michael Häupl.

​Mandag overtog Østrigs hovedstad Wien officielt værtskabet til Det Internationale Melodi Grand Prix. Hele ceremonien foregik på rådhuset i Wien, hvor regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), overdragede de symbolske værtsnøgler til Wiens borgmester.

København og Danmark har dermed endegyldigt overdraget værtskabet for verdens største musikkonkurrence.

- Det var både med stor stolthed og stor lettelse, at vi kunne overlevere værtsnøglerne. Jeg er utrolig stolt over det fantastiske og prisbelønnede show, vi leverede i København. Men jeg er også lettet over, at opgaven ikke længere hænger på vores skuldre, fortæller regionsrådsformanden til dr.dk/grandprix.

Østrigerne holder kortene tæt

Selv om østrigerne altså nu har overtaget Grand Prix-stafetten, har de indtil videre ikke afsløret mange detaljer for, hvad vi kan forventes os af de tre store Eurovision-shows i Wien 19., 21. og 23. maj.

- Det er utrolig svært at få informationer ud af østrigerne omkring, hvordan showet bliver, og hvad det kommer til at indeholde. Men de fortæller, at der selvfølgelig vil foregå en masse aktiviteter i Eurovision Village, som de laver ved siden af Rådhuset i Wien. Og så fortæller de også, at Conchita Wurst får en vigtig rolle, fortæller Sophie Hæstorp Andersen.

Det blev afsløret 19. december, at drag-dronningen Conchita Wurst skal være Green Room-vært, og så skal hun selvfølgelig også optræde med vindersangen fra 2014 ’Rise Like a Phoenix’.

Sophies mor lavede Grand Prix-kostumer

Sophie Hæstorp Andersen kommer selv fra en Grand Prix-familie, så det har været sjovt for hende, at hun selv – i sin egenskab af regionsrådsformand – har været en del af det store show.

- Jeg har selv fulgt alle de danske Grand Prix’er, og min mor har faktisk været med til at lave kostumer til Grand Prix’erne. Hun har både stået for læderbusker og skæve kjoler, så jeg er personligt ret fascineret af Grand Prix. Og som regionsformand er det jo skønt, når Grand Prix’et også kan sætte fokus på København og Hovedstanden, siger Sophie og fortsætter:

- Jeg vil også gerne til Wien og se showet, hvis jeg kan skaffe en billet. Jeg er jo prisgivet på samme vilkår som alle andre, nu hvor vi har overleveret værtsopgaven.

Danmark skal synge uden sine venner

I forbindelse med ceremonien i Wien blev der også trukket lod til de to semifinaler, der afholdes 19. og 21. maj i Wien. Det sker for at undgå de såkaldte nabostemmer og for at sikre en fair konkurrence.

Her blev det afgjort, at Danmark skal optræde i den anden halvdel af den første semifinale, tirsdag 19. maj. Desværre for Danmark er de fleste af vores ”venner” - Sverige, Norge og Island – placeret i den anden semifinale, torsdag 21. maj. Og yderligere skal Tyskland og Storbritannien, der traditionelt set også er Danmark venligt stemt, også stemme i den anden semifinale. Dermed venter der store udfordringer for de rød-hvide farver.

Der er i alt 33 lande, der skal deltage i semifinalerne, mens de fem store lande (Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig) samt værtslandet automatisk er kvalificeret til at deltage i den store finale, lørdag 23. maj.

Her kan du se, hvordan landene er blevet fordelt mellem de to semifinaler

Du kan stadig få billetter

Har du ikke fået købt billetter til finalefesten i Wien, kan du stadig nå at få billetter til semi-finalerne.

På torsdag 29. januar kl. 9. bliver der igen åbnet for salget. Billetterne vil blive solgt på Oeticket.com.

Du kan læse mere om billetterne her

Facebook
Twitter