Wildcard: Marie Carmen Koppel

- Jeg har skrevet en storladen ballade, som kan vise, hvilken sangerinde jeg er, siger Marie Carmen Koppel, som er med i Grand Prix'et på et wildcard fra DR.

Marie Carmen Koppel leverer som særligt inviteret Wildcard i Dansk Melodi Grand Prix 2009 sit eget bud på et Grand Prix-hit. Hendes interesse for at synge begyndte allerede som 5-årig, da hun tog med sin far, Anders Koppel, på sommerhøjskoler, hvor han underviste, og hele hendes barndom var præget af musik. Som teenager sang hun kor med adskillige af landets førende kunstnere, og i 1992 dannede hun sammen med sin bror Benjamin Koppel bandet 'Carmens Kappel'. I 1994 rejste Marie Carmen Koppel til New York, hvor hun fik hun den amerikanske gospeltradition ind under huden. Siden har hun udgivet en lang række både gospel- og soulinspirerede albums - senest 'Through the rain' fra efteråret 2008, hvor hun for første gang har skrevet al tekst og musik til et helt album.

Jeg blev meget overrasket og glad for invitationen. Jeg synes det er en meget fin mulighed for mig at pr?sentere en sang, jeg har skrevet i samarbejde med Dan Hemmer. Jeg stiller ikke op for at vinde en konkurrence, men blot for at levere en musikalsk pr?station, synge en god sang og vise mit talent som sangerinde og sangskriver.

Marie Carmen Koppel

MARIE CARMEN KOPPELS BLÅ BOG

Hvorfor har du sagt ja til at stille op i Melodi Grand Prix?
- Jeg har aldrig før deltaget i Melodi Grand Prix. Og har heller aldrig overvejet det før. Men jeg har fået en invitation i år, som jeg har takket ja til. Jeg har fået muligheden for selv at skrive en sang og dermed vise mit talent som sangerinde og sangskriver, og det kunne jeg ikke sige nej til. Jeg har skrevet en sang i samarbejde med Dan Hemmer, som jeg glæder mig til at synge for publikum i Herning og dem, der kigger med derhjemme.

Hvad er dit første Grand Prix-minde?

- Jeg husker ikke rigtigt mit første Grand Prix-minde. Jeg er slet ikke en Grand Prix-type og ved egentlig ikke så meget om det. Men husker selvfølgelig Anne Herdorf og 'En lille melodi'. Hun er også blevet en meget tæt veninde, som jeg værdsætter højt.

Hvilken sang vil du helst synge som duet med Birthe Kjær?
- Jeg ville nok lige snakke med Birthe om, hvad hun kunne tænke sig. Og måske finde en sang i en genre som var ny for os begge. Vi ligger jo meget langt fra hinanden stilmæssigt.

Hvad mener du kendetegner en god Grand Prix-sang?

- Ved måske mere om, hvad der kendetegner en god sang sådan generelt. Jeg kan godt lide sange, der sætter mine følelser i gang og rammer noget i mit hjerte og giver mig gåsehud. En god melodi og en god tekst.

Beskriv den sang, som du optræder med, med nogle stikord!
- Jeg har skrevet en lidt storladen ballade. En kærlighedssang. Med sanglige udfordringer, intensitet og nerve. En sang, der kan vise, hvilken sangerinde jeg er.

Hvordan forbereder du dig til det store show i Herning?

- Jeg er ikke rigtig begyndt at forberede mig endnu. Lige nu er vi ved at færdiggøre indspilningen af sangen. Men jeg ved, at jeg tager det helt roligt og bruger min energi på at synge så godt som muligt. Det er det vigtigste for mig.

Hvad var den første plade, du købte - og hvad er den sidste, du har købt?
- Den første plade, jeg fik af min far, var Marvin Gaye 'Whats Going On'. Den første, jeg selv købte, var vist Randi Crawford 'Wind Song'. Den sidste, jeg har købt, var vist min yndlings gospelkorleder Kirk Franklin 'Fight of My Life', som er helt fantastisk.

Hvad er det mest mærkelige, du er kommet til at tænke på, mens du har optrådt på en scene?
- Jeg er meget koncentreret på scenen. Men det kan da ske, at man mister koncentrationen et øjeblik og tænker på noget helt andet. Men det er sjældent det sker. Og vis det gør gælder det hurtigt at komme tilbage i nuet og være til stede.

Hvis du vinder i Herning, hvem er så den første, du ringer til?

- For at være helt ærlig stiller jeg ikke op for at vinde. Men blot for at yde en god præstation en enkelt gang. Men skulle jeg være så heldig ville jeg nok ringe til mine forældre og Dan, som jeg har skrevet sangen med.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: