Alphabeat: X Factor er X-traordinært

- Det bliver sjovt at spille til finalen igen, lyder det fra Alphabeats to forsangere Stine og Anders, som lige nu øver til finalen i BOXEN.

Alphabeat øver i DR Byen inden den store X Factor-finale i Boxen i Herning.

Det danske popband Alphabeat har allerede optrådt i X Factor én gang før, nemlig i 2010 i Parken, og nu er det festlige band klar til at gentage succesen, når de fredag aften indtager BOXEN til X Factors store finaleshow.

- Det bliver sjovt at spille til finalen igen, det har vi jo prøvet én gang før, så vi glæder os til, at de der døre går fra og man ser 15.000 mennesker og man ved, at der er en masse seere derude, siger Stine Bramsen fra Alphabeat til dr.dk/xfactor.

Spændende deltagere
Alphabeat har spillet for kæmpe menneskemasser før, men alligevel er det, at optræde i X Factor ganske særligt.

- Det er en speciel følelse at stå foran rigtig mange mennesker og vide, at der er mange flere bag skærmen. Det er jo det største publikum, man kan finde i Danmark. Det er det, vi synes, er ekstraordinært ved det, siger Anders fra Alphabeat.

De to frontfigurer Stine Bramsen og Anders SG har fulgt med i X Factor, og de er imponerede over deltagerne, som de håber, har en god karriere i vente.

- Jeg synes, det er et virkeligt højt niveau i år og det er nogle ret spændende deltagere, så jeg håber virkelig, den der vinder, får en chance for at lave et album, som han eller hun selv brænder for, siger Stine.

Vinderen får det svært
Alphabeat blev dannet i Silkeborg har kæmpet sig op fra bunden. I 2004 vandt de DM i Rock, og først i 2007 kom det første album 'This Is Alphabeat', og de ved, hvor svært det kan være at bryde igennem. Og her er X Factor ikke nødvendigvis en genvej til succes.

- Det er selvfølgelig svært at sætte sit aftryk, når man lige pludselig ikke har prime time tv hver fredag aften, det må være det sværeste for dem, siger Anders.

De to Alphabeat-sangere er enige om, at livet efter X Factor byder på svære udfordringer, men råder de tre finalister, til at nyde oplevelsen mens den varer, og ikke tænke så meget på den fremtidige karriere.

- Jeg håber ikke, deltagerne ser X Factor som en stepping stone til en stor international musikkarriere, men at de ser det som et forløb, hvor de udvikler sig og får en masse fede oplevelser, siger Anders.

Se Alphabeat optræde sammen med én af finalisterne i X Factor-finalen fredag kl. 20.00 på DR1 og dr.dk/xfactor.