Anna

- Jeg har en viljestyrke, der kan få mig langt. Sådan siger 18-årige Anna fra Færøerne, der derudover beskriver sig selv som en positiv og humørfyldt pige med stort rødt hår.

- Jeg har en viljestyrke, der kan få mig langt. Sådan siger 18-årige Anna fra Færøerne, der derudover beskriver sig selv som en positiv og humørfyldt pige med stort rødt hår.

Anna er født og opvokset på Færøerne, men da hun i sommeren 2009 havde afsluttet sin studentereksamen, pakkede hun kufferten og flyttede til København. Her startede hun på Complete Vocal Institute, en teknisk sangskole i København.

Annas mor er dansk, og hendes far er færing. Forældrene er stadig bosat på Færøerne sammen med Annas to søskende, Lukas på 11 og Barbara på 15. Annas far, Kenneth, har i mange år arbejdet som vinduespudser, og Annas mor, Mette, er bogholder.

Spørger man Anna, hvornår hun begyndte at synge, falder svaret prompte:

- Jeg har sunget altid. Så længe, jeg kan huske. Men først for to år siden, begyndte jeg at synge foran andre. Indtil da havde jeg været for genert. Der var ingen i min folkeskole, der vidste, at jeg kunne synge. Jeg holdt min stemme helt for mig selv, fortæller sanglærken.

I 2006 startede Anna på matematisk linje på Kambsdal Gymnasie, hvor musik var obligatorisk det første år. Dér opdagede kammeraterne, at Anna i den grad havde talent for at synge, og en skolekoncert imponerede dem yderligere. Og da der kort tid efter blev arrangeret en sangkonkurrence på Færøerne, meldte Annas mor hende til. Den dengang 16-årige Anna indtog sejrsskamlen og høstede førstepræmien, som bl.a. var en optræden på den største festival "Summarfestivalurin" (Sommer Festival).

Da Anna så, at der endnu engang var audition på X Factor, valgte hun at tage chancen:

- Jeg meldte mig først og fremmest, fordi jeg følte jeg kendte X Factor. Jeg havde set de andre programmer, men har ikke haft modet til at melde mig før nu. Jeg vil så gerne have en sangkarriere, og nu føltes det bare helt rigtigt, fortæller den færøske sanglærke, der er ovenud jublende lykkelig for, at det blev Remee, der blev hendes mentor:

- Det er perfekt, at jeg fik Remee. Jeg har fulgt ham de sidste to år og synes virkelig, at han har gjort meget for sine deltagere. Især grupperne fik han langt. Remee har talent for at se mulighederne i sine deltagere. Jeg har stor respekt for det, han har gjort med sine deltagere.

ANNAS BLÅ BOGBeskriv din personlighed og dine særpræg i én sætning- Jeg er en positiv og humørfyldt pige med stort rødt hår.

Hvad er det største du har opnået i dit liv?- Jeg vandt en sang konkurrence da jeg var 16 år, og det satte virkelig skub i min 'lille' karriere. Ellers har jeg været så heldig at få lov til at synge til to festivaler på Færøerne, og i sommers optrådte jeg sammen med Færøernes Big Band.

Nævn dine 3 bedste egenskaber.

- Jeg har humor, er ærlig og altid positiv

Hvad kan gøre dig rigtig glad?

- Musik og samvær med gode venner.

Hvem eller hvad inspirerer dig?- Mine venner inspirerer mig rigtig meget.

Hvilken person beundrer du mest og hvorfor?

-Min farmor! Jeg kan huske helt fra da jeg var lille, at hun fremmede det kreative i mig - det var nok ikke sangen der var i fokus dér, men min kreative sans i det hele taget. Så har hun altid været en god støtte, og altid haft svar på mine spørgsmål.

Hvorfor mener du, at du har X Factor?- Jeg er ikke bange for at udfordre og udvikle mig selv. Jeg mener også, at jeg har en viljestyrke der kan få mig langt - og så tror jeg, at der er noget specielt ved min stemme!

Nævn tre favoritsange, som du kunne forestille dig selv at synge.- Eric Clapton: 'Change the World' - Beyoncé: 'Listen' - Amy Winehouse: 'October Song'

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96acda11f9d1648e8f149http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96a56a11f9d1648e8f113http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96a19a11f9d1648e8f0e4http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96a19a11f9d1648e8f0e1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a96a19a11f9d1648e8f0dehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969a2a11f9d1648e8f0a2

Facebook
Twitter