Anna: - Jeg har forberedt mig i flere år

Det ikke kun tilfældighedernes spil, der i aften afgør Annas skæbne i X Factor. Den 18-årige pige fra Færøerne har nemlig arbejdet målbevidst frem mod sin audition.

Anna Nygaard audition X factor 2010

Det ikke kun tilfældighedernes spil, der i aften afgør Annas skæbne i X Factor. Den 18-årige pige fra Færøerne har nemlig arbejdet målbevidst frem mod sin audition.

Dr.dk/xfactor ringede til Færøerne, og fangede hende til en snak om forberedelse og nervøsitet.

Hvad laver du til hverdag?
- Ha ha. Ja, altså lige nu laver jeg ikke så meget. Jeg er lige blevet færdig med min skole. Det var en sangskole inde i København, der hedder Complete Vocal Institute, hvor jeg har gået det sidste halve år. Efter jeg blev færdig med gymnasiet, blev jeg af flere forskellige folk fra musikbranchen rådet til at søge ind netop der, og det har jeg været rigtig glad for.

Er du så flyttet tilbage til Færøerne?
-

Nej, det har jeg ikke tænkt mig. Jeg har spillet meget musik på Færøerne, så der er en del der kender mig heroppe. Derfor vil jeg gerne videre, og Danmark virker som et godt "næste skridt". Så må vi se, hvad jeg kan udrette der.

Hvor kommer din interesse for musik fra?

- Den stammer helt tilbage fra min barndom. Mine forældre har altid spillet musik, og da jeg var lille, sang jeg lidt til når de spillede. Siden har jeg sunget en masse for mig selv, og da jeg kom i gymnasiet, valgte jeg musiklinien, og der begyndte jeg så at spille i band.
Mine forældre var også gode til at spille en masse forskellig musik for mig og finde ny og moderne musik, så i dag er min musiksmag blevet meget bred. Jeg er for eksempel blevet ret glad for elektronisk instrumentalmusik. Det er fedt, men også lidt problematisk, for nu er det jo pludselig blevet ret svært for mig at finde nogle numre, jeg har lyst til at synge!

Hvorfor meldte du dig til X Factor?

- Det var egentlig af ren nysgerrighed. Jeg havde set de foregående sæsoner og syntes, det virkede som en fed verden, og så blev jeg nysgerrig efter at se, hvor langt jeg kunne komme. Også fordi jeg længe sådan rent sangmæssigt har gjort mig klar til lige netop X Factor. Faktisk har jeg forberedt mig på det i et par år. Før det havde jeg ikke været klar, hverken personligt eller rent sangteknisk. Men nu, efter at have fået noget mere vokalteknisk træning, synes jeg, det var det rigtige tidspunkt at melde mig. Nu ved jeg også, at jeg rigtig gerne vil leve af at synge, og så er X Factor jo en virkelig god mulighed.

Hvordan var din så din oplevelse med din pre-casting og audition

?
- Åh! Jeg har aldrig været så nervøs i hele mit liv! Det er noget folk virkelig skal prøve for at finde ud af, hvor væmmeligt det er. Man sidder og venter i mange timer på gangen sammen med alle de andre, og der er mange af dem, der virkelig er dygtige. Og så tænker man jo, åh nej, hvad kan jeg præstere?
Men jeg er god til at fortrænge det, tror jeg. De sidste par år, hvor jeg har optrådt meget, har lært mig en hel del på det område. Jeg er blevet bedre til bare at glemme min nervøsitet og kun fokusere på min optræden. Men jeg har faktisk fuldstændig blackout fra min audition, så jeg aner ikke hvordan det gik.

Hvilken sang havde du valgt?

- Jeg havde valgt en sang, som jeg kender rigtig, rigtig godt - 'At Last' af Etta James. Den sang jeg til min musikeksamen på gymnasiet, så til X Factor-audition var det kun min nervøsitet, der kunne bringe mig ud af kurs. Jeg havde jo været til eksamen med den før.

Hvordan synes du, du blev du behandlet af dommerne?
- Jeg synes, de behandlede mig så pænt. Jeg havde ikke rigtigt bygget nogen forventninger op. Selvfølgelig havde jeg set de andre X Factor-sæsoner, men der var det jo nogle andre dommere. Remee var der så stadig, men han virkede jo som én, der behandlede deltagerne rigtig pænt. Så det var ikke nogen ubehagelig oplevelse for mig at komme derind.

Hvis du nu går videre, hvad er så det vigtigste du håber at få med fra X Factor?
- Hvis jeg går videre, så håber jeg meget jeg kommer til at udvikle mig selv. På flere planer. Jeg håber at blive bedre sangmæssigt og til at optræde. Og så at blive bedre til at klare min nervøsitet. Men uanset om jeg går videre eller ej, så er jeg allerede rigtig stolt af min præstation. Det er stort for mig.

Se hvordan Anna klarer sin nervøsitet i X Factor i aften kl. 20.00 på DR1.