Anna og invasionen fra Nordatlanten

- Færinger er mere sangglade end danskere, mener Anna fra X Factor, som er det seneste blandt mange eksempler på færøske sangere i danske talentkonkurrencer.

Gudrun fra Stjerne for en aften, The Dreams og Jens Marni fra Melodi Grand Prix, Ragnar fra Talent og Linda Andrews fra X Factor.

Der er sjældent en talentkonkurrence på dansk tv, hvor der ikke er en færøsk sanger eller musiker med.

- Færinger er et mere sangglad folk end danskere, mener den seneste færøske stjerneskud, 18-årige Anna fra dette års X Factor.

"Alle færinger har noget med musik at gøre"

Selvom der kun bor 50.000 mennesker på den nordatlantiske øgruppe, så bliver der ved med at komme nye musiktalenter frem.

- Musikkulturen er meget udviklet på Færøerne. Alle har et eller andet med musik at gøre, og alle genrer inden for musik er repræsenteret på Færøerne, og det synes jeg er rigtig fedt. Færinger er meget musikalske og meget glade for at synge, siger Anna til Anders Bisgaard i Fredagsbaren på P4.

- Når man fx er til fester, bryllupper og sølvbryllupper, så er der altid gang i fællessangen. Man skal have fællessang med de gode, gamle sange. Når der er en, der har lavet en sang til et dansk bryllup, så er det som om, der bliver lidt stille.

Anna har altid været glad for musik, men det er først inden for de seneste par år, at hun for alvor er begyndt at synge.

- Det er faktisk først for tre år siden, at jeg begyndte at dyrke min sang, og folk sagde til mig: Du kan altså noget! Jeg troede ikke rigtig på det, men nu er jeg så kommet hertil. Så nu er jeg nødt til at tro, at jeg kan noget, siger sangeren.

Hør interviewet med Anna her på siden. Mød en ny gæst fra X Factor i Fredagsbaren på P4 hver fredag kl. 16.10.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f057a11f9d1b2c78a3f7