Anne Linnet gæstecoach i X Factor

Basim, Martin, Laura og Heidi har fået hjælp fra sangskriveren selv, når de fredag skal fortolke Anne Linnet-numre i X Factor.

Spot:

Basim, Martin, Laura og Heidi har i denne uge haft en ganske særlig coach, som har hjulpet dem at indøve deres sange: Nemlig Anne Linnet.

I gennem 4 årtier har Anne Linnet været på toppen som sanger, komponist og sangskriver - ligefra Shit & Channel i 70'erne, over Marquis de Sade og Anne Linnet Band i 80'erne til hendes solokarriere i dag. Ind imellem har hun sat musik til danske digtere som Tove Ditlevsen og Johannes Møllehave, og hun har sågar også komponeret en klassisk kammeropera - 'Thorvaldsen'. I 2007 udsendt Anne Linnet albummet 'Akvarium', som både anmeldere og pladekøbere tog imod med begejstring.

De 4 X factor-deltagere synger fredag alle en Anne Linnet-sang - og Linnet selv sidder med blandt publikum for at høre, hvordan de gør det. Martin lægger ud med 'Smuk og dejlig', Laura synger 'Ingen anden drøm', Basim tager sig af 'Glor på vinduer' og Heidi slutter af med 'Det er ikke det du siger'.

4 gange Elvis

Udover at der er gæstecoach på, så bliver fredagens X Factor også et helt særligt show, fordi deltagerne skal synge 2 sange hver. Udover Anne Linnet-sangene, skal de nemlig også fortolke Elvis Presley-sange.

Martin synger 'Can't help falling in love with', som stammer fra Elvis-filmen 'Blue Hawaii' fra 1961. Laura synger 'Suspicious minds', som Elvis havde sit sidste store hit i USA med i 1969. Basim synger Elvis-klassikeren 'Always on my mind', som bl.a. Pet Shop Boys har lavet en coverversion af. Og endelig synger Heidi 'A little less conversation', som blev i 2002 blev funket grundigt op af Junkie XL og blev et stort hit på alverdens dansegulvet.

Fordi der nu kun er 4 deltagere tilbage, så er er det ikke længere dommerne, som bestemmer, hvem der skal forlade X Factor, efter seerne har stemt. Nu er det alene seernes sms-stemmer, som tæller!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk