Babou var hele Danmarks darling i X Factor: Her er han i dag

Som 16-årig sang Babou sammen med Aqua foran 40.000 tilskuere i X Factor-finalen. Det rustede ham til Melodi Grand Prix - og til at synge med børnene på en friskole.

Hans særlige energi og udstråling på scenen var med til at sikre Babou Nelson en tredjeplads i fjerde sæson af X Factor i 2011.

I gennem programmets tre måneder charmerede han publikum og dommere med sang og dans, og det udløste en plads i det store finaleshow i Parken, hvor seerne kvitterede med 136.748 stemmer efter hans optræden og duet med popgruppen Aqua.

- Især til sidst var jeg blevet vandt til at optræde, og det betød, at jeg kunne nyde det.

- Der er meget stress med prøver og øvelser inden liveshowene, men man blev god til at få is i maven og levere varen, når det gjaldt, fortæller Babou Nelson, som dengang var 16 år.

Fire år efter X Factor skulle han igen have is i maven og finde sin roste live-evner frem, da han til Melodi Grand Prix 2015 igen stod på en stor scene og optrådte for de 1,688 millioner danskere, der så med på tv.

"De andre deltagere var nervøse"

På den scene i Gigantium i Aalborg, hvor Melodi Grand Prixet blev holdt, stod Babou Nelson i høj grad fordi, at han havde været med i X Factor, mener han selv. Udover at gøre ham til et kendt navn så var programmet med til at udvikle hans musikalske evner.

- Jeg havde jo prøvet at stå på en scene før og var meget koncentreret. I den periode agerede jeg professionelt.

- Jeg følte, at mange af de andre Grand Prix-deltagere talte rigtig meget om deres nervøsitet. Jeg var selvfølgelig rigtig spændt, men ikke nervøs, siger han.

I X Factor optrådte Babou Nelson live syv gange foran 1,7 - 1,9 millioner danskere, som så med hjemme i stuerne.

- Det med at stå på en stor scene, hvor man ved, at der sidder rigtig mange og kigger med, det synes jeg selv, var frygtindgydende til at starte med.

- Men det blev efterhånden en vane.

Tabte 15 kilo inden showet

Erfaringen og en god portion is i maven sikrede Babou Nelson 12,2 procent af stemmerne til Melodi Grand Prixet, og han blev nummer fem. Vinderne blev gruppen 'Anti Social Media', der til sammenligning høstede 16,5 procent af stemmerne.

Rent fysisk havde han også lært, hvordan han skulle forberede sig på deltagelsen i Grand Prixet.

- I de første fire måneder op til showet spiste jeg kun sundt og drak ikke en dråbe alkohol, forklarer Babou Nelson.

Tilbage i 2011 havde han også tabt sig 15 kilo inden X Factor-liveshowet begyndte, så han blandt andet kunne bevæge sig perfekt på scenen.

- Men dem havde jeg vist taget på igen, da programmet sluttede, da vi spiste rigtig meget junk food og rørte os meget lidt, siger han og fremhæver et lager af slik, chips og sodavand, som stod i deltagernes pauserum i forbindelse med øvelser og liveshows.

Babou Nelson er til daglig lærervikar på Børnenes Friskole i Aarhus. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Over 12.000 fans

Siden X Factor har Babou Nelson til dels kunnet leve af sin musik. Et år før Melodi Grand Prixet udgav han singlen 'Supernova', der blev temasangen til realityprogrammet 'Paradise Hotel 2014'.

Det betød blandt andet, at placerede sig i top-10 på hitlisterne, og gav ham en guld-plade for over 900.000 streams.

- Der er efterhånden en del ting, som gør, at jeg bliver genkendt på gaden. Det er ikke længere kun X Factor, som folk husker mig for.

- Og så har jeg jo selvfølgelig også et lidt specielt navn, siger Babou Nelson.

Gennem hans officielle fangruppe på Facebook følger over 12.600 personer i dag hans musikkarriere.

Intimkoncerter og VIP-adgang

Til daglig følger også anden skare hans arbejde. Faktisk får personer unikke optrædener, intimkoncerter og VIP-adgang til den tidligere X Factor og Grand Prix-deltager helt uden at skulle betale for det.

I 2015 startede Babou Nielsen som lærervikar og pædagogmedhjælper på Børnenes Friskole i Aarhus. Og her underviser han stadig. Nogle gange i musik, som ifølge ham, er en stor fornøjelse for eleverne.

- Jeg får en eller anden form for autoritet i musiklokalet. De børn, som godt ved hvem jeg er, synes selvfølgelig det er rigtig sjovt at blive undervist af mig.

- Jeg føler, at jeg kan give en del af min erfaring videre til dem, siger Babou Nelson.

Han fortæller, at børnene tit lokker ham til at synge og spille.

- Det gør jeg gerne. Men nogle gange gider jeg simpelthen ikke spille en sang for 10. gang i træk, siger han.

Ved siden af lærerjobbet er 22-årige Babou Nelson nu ved at skrive sine egne sange. Så måske den lille"scene" på friskolen på et tidspunkt i fremtiden bliver skiftet ud, og at han igen skal have god portion is i maven, hvis han skal optræde på den store scene igen.

Højdepunkter i Babous musikkarriere:

  • 2005. I en alder af kun 10 år detalger han i talentshowet 'Scenen er din' på TV 2, hvor han kom på en andenplads i kategorien Juniorsang.

  • 2011. Han deltager i fjerde sæson af X Factor og bliver nummer tre.

  • 2014. Han udgiver singlen 'Supernova', som bliver titelmelodien til realityprogrammet 'Paradise Hotel 2014' på TV3. Singlen bliver også et top 10-hit på download- og streaminghitlisterne, og han modtager guld-plade, da sangen får over 900.000 streams.

  • 2015. Er han blandt deltagerne i årets Melodi Grand Prix. Her får han en femteplads.

Facebook
Twitter