Big Band-uge: Dobbelt op på Rihanna

Dit tv bliver fyldt med hits, når X Factor-deltagerne i morgen aften indtager scenen sammen med DR Big Bandet.

Både Karoline og Wasteland synger Rihanna, når der er Big Band Night i denne uges X Factor. (© DR/pressefoto)

Fredag bliver de tilbageværende seks deltagere alle akkompagneret af DR Big Bandet, når X Factor har big band-aften. Og det tema samler ikke bare musikken, men også dommerne.

Sangene i liveshow 4

Det skal de synge fredag aften:

AMANDA - CRY ME A RIVER af ELLA FITZGERALD

KAROLINE - DON'T STOP THE MUSIC af Rihanna

CHRESTEN - BITTER SWEET SYMPHONY af The Verve

STEPHANIE - SPECTRUM (Say My Name) af Florence and the Machine

WASTELAND - DIAMONDS af Rihanna

ANNA & LUSANDA - THE BOY IS MINE af Brandy & Monica

Anne Linnet og Thomas Blachman har hidtil været meget efter hinandens sangvalg, men i denne uge finder de endelig fælles fodslag, når de hver har en deltager, der optræder med et Rihanna-nummer.

Wasteland giver Rihanna ny klang
Karoline, der også sang Rihanna til sin audition i Vega, skal synge 'Don't Stop the Music', der har solgt platin i Danmark. Altså et mainstream-valg fra Blachman, der ellers ikke har rystet hits ud af ærmerne i denne sæson.

Også Wasteland forsøger sig med Rihanna. De fortolker nemlig nummer ét hittet 'Diamonds'. Lidt af et tøsenummer, erkender Frederik.

- Men det får en anden klang, når vi er fire mænd, der synger. Det bliver helt vildt fedt, og jeg glæder mig meget, siger han om at skulle fremføre nummeret sammen med DR Big Bandet.

Store 90er-hits på scenen
Anne Linnets anden gruppe, Anna & Lusanda, synger også et stort hit, nemlig Brandy & Monica-duetten 'The Boy Is Mine', hvor to kvinder duellerer om den samme fyr.

- Vi elsker sangen, fordi der er så meget attitude i den. Folk kommer nok til at tænke, vi er nogle bitches, men de skal huske, det bare er skuespil, griner de to piger om ugens sangvalg.

Et andet stort 90er-hit leveres af Chresten, der for første gang dropper mash-up'et og holder sig til ét nummer, nemlig britiske The Verves store hit 'Bitter Sweet Symphony' fra albummet 'Urban Hymns'.

Amanda giver den fuld jazz
DR Big Bandet kommer på en spændende udfordring, når de sammen med Stephanie skal fremføre 'Spectrum (Say My Name)' af Florence and the Machine. Stephanie var i farezonen i sidste uge, så hun skal forsøge at overbevise seerne om, at de ikke bare skal sige hendes navn, men også stemme på det i en sms.

Ugens mest jazzede indslag står Blachmans unge solist Amanda for. Hun udvider sit repertoire, når hun fortolker Ella Fitzgeralds 'Cry Me A River' - et nummer, der altså ikke har noget med Justin Timberlakes sang af samme navn at gøre. Amanda glæder sig til at kunne vise sin teknik i selskab med DR Big Bandet.

- Det bliver stilet og elegant på Amanda-måden. Jeg håber, folk vil være åbne over for mit sangvalg og vil tage godt imod det. Ikke mange får chancen for at optræde med bandet, og det bliver superfedt at shine med dem, siger hun.

Se hvordan det går alle deltagerne, når DR Big Bandet spiller for i fjerde liveshow på fredag kl. 20 på DR1.