Blachman: Jeg frygter, at én af grupperne ryger hjem

Holder statistikken stik er det en gruppe, der bliver stemt hjem i første liveshow. Hvad vil Blachman gøre for at undgå det i år?

blachman med grupper
Bliver det endnu en gang en gruppe, som vi må sige farvel til som de første? (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, DR (type 1))

På fredag går X Factor-sæsonens første liveshow i luften, og det er altså blevet tid til, at vi seere skal være med til at bestemme, hvilken live-deltager der skal stemmes hjem fra programmet.

Og holder statistikkerne stik fra foregående år, bliver det en gruppe, der ryger ud på fredag. Faktisk er det kun sket én gang i X Factors historie, at alle tre grupper har overlevet første liveshow. Det var i 2010.

Det er også ofte én af de grupper, som dommerne selv har sat sammen, der ryger først. Men hvordan kan det være?

- Grunden til, at det ofte er én af de sammensatte grupper, der ryger ud som den første, er jo, at de ikke har nogen præhistorie. Seerne ser ingen sentimental logik i at beholde dem, for de kender ikke de nye grupper endnu, forklarer Blachman på årets første X Factor-pressemøde, der blev afholdt i DR Byens Studie 5 onsdag.

En udsat kategori

I år er to ud af tre grupper sat sammen af Blachman selv. Adspurgt om dommeren frygter, at det er én af hans grupper, som må forlade X Factor allerede på fredag, indrømmer han hurtigt:

- Ja, det gør jeg jo. Men vi har arbejdet meget intenst med at skabe en gruppelyd, så grupperne både har en dynamik mellem sig og god individuel klang hver især. Det er nødvendigt.

- Jeg er rigtig glad for grupperne i år, for de er rigtig gode. Men det er en udsat kategori, og det vil det altid være.

Om det bliver en af Blachmans grupper, som stemmes ud i første liveshow, kan du se på fredag kl. 20 på DR1. Husk, at du kan stemme fra X Factor-appen! Download den i AppStore eller Google Play.