Blachman om grupperne: Nu skal det give mening

I fredags fordelte dommerne de tre kategorier mellem sig. Den ærefrygtede dommer Thomas Blachman skal i år lægge arm med gruppekategorien. En plan han faktisk har meget blandede følelser omkring.

Blachman om grupperne: Nu skal det give mening (X FACTOR 2014)

X Factors tre kategorier blev fredag fordelt mellem de tre dommere. Umiddelbart var alle glade og tilfredse, i hvert fald i TV. Det er dog blandede følelser, der kom over Blachman, da vi efter fordelingen spurgte ind til den kategori, han har fået tildelt: Grupperkategorien.

I dansk X Factor har der altid hængt en sort sky over gruppekategorien med en forestilling om en stor kunsterisk udfordring. Men er det egentlig så slemt?

Det er sket før - flere gange

Man tror næsten ikke, det kan ske. Men det kan det. X Factor i udlandet har kørt med klatten, når det kommer til gruppe-kategorien. For eksempel husker vi det virkelig populære boyband One Direction, som faktisk fik en tredjeplads i britisk X Factor i 2010, og i 2013 var duoen Alex og Sierra den første gruppe nogensinde til at vinde USA's X Factor.

Der er altså muligheder i dén kategori også, men kan Blachman rumme det?

Et spor af glæde

På trods af en tydelig tvetydighed omkring kategorien, er Blachman ikke helt på dybt vand, når han tænker på, hvad man kunstnerisk kan lave med grupperne. Faktisk sporer man en smule positiv energi hos dommeren, når han forklarer, hvad han glæder sig til.

- Jeg går herfra med en følelse af, at nu skal det hele give mening musikalsk. Vi skal lave noget musik, som man længes efter at høre. Vi skal lave noget sjovt, siger han.

For at få en stærk gruppekategori i liveshowsne åbner Blachman for mulighederne i selv at sammensætte nogle grupper til programmet.

I videoen ovenfor kan du se Blachmans blandede reaktioner i timerne op til og efter, at han har fået uddelt gruppekategorien.