Blachman tilbage i X Factor

Han spredte frygt blandt sangtalenterne, og blev kult blandt tv-seerne. Efter at have sprunget en sæson over, er Thomas Blachman tilbage som dommer i fjerde udgave af X Factor. - Jeg føler mig forstået i dette format, siger Blachman selv.

Mens produktionsholdet er i fuld gang med at gøre klar til pre-casting i Århus og København den 22. og 27. september, har DR nu indgået aftale med jazzmusikeren, komponisten, produceren og forfatteren Thomas Blachman om at han indtager det ene af dommerpanelets tre sæder i den kommende, fjerde sæson af X Factor.

- Vi er meget glade for at have Blachman med igen. For mange mennesker er navnet Thomas Blachman synonymt med X Factor - både programmet og begrebet - og jeg fornemmer, at han vender tilbage til programmet i absolut topform, siger DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme.

Føler sig forstået i X Factor

Blachman var sammen med sangskriveren mm. Remee og Lina Rafn fra Infernal dommer i de første to sæsoner af X Factor. I sæson 3 blev han afløst af produceren Soulshock, men er nu klar til at træde tilbage i rampelyset - og give nationen en opsang.

- Siden sidste gang X Factor har jeg af indlysende årsager været en del i kontakt med mig selv, da det nu engang er det, jeg lever af, siger han.

- Man kan sige, at jeg har fået ladet batterierne op, og føler stor glæde. Misforstå mig ikke; jeg taler ikke om lalleglæde - faktisk har jeg udviklet lidt af et temperament på det sidste. Lige meget hvad, tiden er helt klart kommet til at igen at komme lidt ud i verden, og her er X Factor er et program, der på mange måder kan noget enestående: Jeg føler mig forstået i dette format, om du forstår, siger han.

Vil forløse det særlige hos deltagerne

Blachman spredte både frygt og respekt blandt sangtalenterne i de første to X Factor-sæsoner, og blandt tv-seerne blev han kult.

- X Factor er et meget bredt format, som kan indeholde alt det, du har modet til at putte ind i det, for netop at give såvel seerne som deltagerne en oplevelse i særklasse - og for netop at løfte og forløse det forhåbentlig helt særlige hos de kunstnere, jeg måtte få ansvaret for. Public Service, du ved, siger han om sin opgave i showet.

- Vigtigst er det dog, at jeg slapper af ved tanken om, at jeg ikke skal spille Thomas Blachman - netop fordi jeg er ham...

X Factor 4 rammer de danske tv-skærme i begyndelsen af 2011. Der er pre-casting i Århus den 22. september og i København den 27. september - tilmelding er fortsat åben her på dr.dk/xfactor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk