Blachmans hjælper: Jeg kan heller ikke synge

Vinnie Who er hjælpedommer for Blachman, når de unge livedeltagerne skal findes. Se hvilke tanker Vinnie Who gør sig om udvælgelsen.

BACKSTAGE: Hjælpedommer Vinnie Who på Blachmans bootcamp dag 1 (X Factor 2013)

Blandt døde potteplanter og væg-til-vægtæpper finder vi Vinnie Who, der er mødt op for at assistere Blachman i arbejdet med at sortere de rigtige deltagere fra til live shows i X Factor.

Vinnie Who, eller Niels Bagge som er hans borgerlige navn, er et enmands-disco-pop-projekt, der har stået bag hits som “What You Got Is Mine” og “Remedy”, der begge lå top 10 over de mest spillede sange på P3 i 2011.

Vinnie Who har været nomineret til tre priser ved Danish Music Awards og spillet i det meste af Europa. 18. februar udgiver han sit andet album "Midnight Special".

Tjener det samme som en kassedame
Et jobcenter repræsenterer ifølge Vinnie Who fint den verden, man går ind i som musiker:
- Det er meget lig virkeligheden. Jeg lever af at spille musik, men jeg lever jo ikke fedt af det. Jeg lever som en eller anden kassedame, fortæller den unge musiker.

Bekendtskabet med Blachman har være begrænset til, at de to har drukket vin sammen, men nu er det alvor. De tre bedste deltagere blandt de unge skal findes, og der er ingen garantier for enighed blandt dommer og hjælpedommer:

- Nu har vi smuglyttet til nogen af dem, og vi var ikke helt enige, understreger Vinnie Who.

Behøver ikke kunne synge
Han er helt klar på, hvad han vil gå efter, for at finde de rette deltagere til live shows:

- Jeg vil følge min mavefornemmelse. Hvis der er noget, man synes er fedt, så er det jo fedt. Det er en klassiker, men det tror jeg er den eneste rigtige måde at gøre det på.

Til spørgsmålet om, hvordan man rammer noget fedt, er den optimiske disko-prins ikke et sekund i tvivl:

- Nogen som lyder som sig - som selvfølgelig er dygtige til at synge, men jeg går ikke så meget op i det tekniske. Jeg kan sgu heller ikke finde ud af at synge teknisk - det ska bare lyde fedt!

Hør Blachman fortælle, om Vinnie Who:

Hvem der går videre, og hvem der for alvor ender på jobcentret, finder Blachman og Vinnie Who ud af fredag kl 20 på DR1.