Chresten overraskede alle og vandt X Factor: Her er han i dag

I 2013 tog Chresten Damborg hele Danmark med storm og vandt X Factor i en fyldt Boxen. Fire år efter sejren laver han stadig musik.

Da Chresten Damborg tilbage i 2012 tog til audition i X Factor, var det første gang, han optrådte foran et publikum.

Han var i al hemmelighed rejst fra den vestjyske by Bækmarksbro til København for at synge foran de tre dommere Thomas Blachman, Ida Corr og Anne Linnet og resten af publikummet i Vega.

Med den ene hånd i lommen og en mikrofon i den anden stod den generte vestjyde på scenen og sang sig videre i X Factor med sin karakteristiske, rustne stemme.

- Helt klart den mest bedårende +25, vi har haft indtil videre. Du kender dig selv, det kan jeg se, sagde Thomas Blachman til Chresten efter hans audition.

- Du står fuldstændig inde for den, du er. Det er imponerende, sagde Ida Corr, som senere endte med at blive hans mentor i programmet.

På trods af et lille nej fra Anne Linnet til selvsamme audition kom Chresten sikkert gennem X Factor, hvor han fik flest stemmer i fem ud af syv liveshows og da også endte med at vinde hele sæsonen.

Om oplevelsen i X Factor siger Chresten:

- Jamen det var jo helt vildt. Men det var en kæmpe oplevelse. Jeg lærte en masse af det.

Musikken fylder stadig

Efter sejren i X Factor tog Chresten tilbage til kæresten, som han siden hen er blevet forlovet med, og hverdagen i Vestjylland.

Samtidig arbejdede han stille og roligt på sit vinder-album, og efter et år udkom 'Wanderlust'. Siden da har han ved siden af sit faste job som værktøjsmager arbejdet på sit næste album, som stadig er ved at finde sin form.

- Den er kørt i alle mulige retninger. Jeg er bare blevet ved og ved. De to, som jeg lavede den første plade med, er dem, som jeg stadigvæk arbejder sammen med, siger Chresten om udviklingen af sin anden plade.

- De har været gode til at blive ved med at presse på og støtte mig.

Nu på dansk

Modsat tidligere synger Chresten på dansk på det kommende album. Alle hans X Factor-optrædener var på engelsk, og det samme gjaldt albummet 'Wanderlust'.

- Nu er jeg ved at lave en plads på dansk, fortæller den stille Chresten og fortsætter:

- Det føles mere rigtigt. Selvom det er ekstremt svært at skrive danske tekster.

Når Chresten skal finde inspiration til den danske sangskrivning, ser han mod danske stjerner som C.V. Jørgensen og Peter Sommer. De har muligvis også givet ham inspiration til den kommende singles emne.

- Den er i virkeligheden nok lidt politisk, siger han.

To generte jyder

Nogle ville måske hurtigt finde paralleller mellem den tidligere vinder og den generte deltager i årets X Factor, Morten Nørgaard. Og Morten er da også at finde blandt Chresten favoritter i år.

- Jeg kan godt lide det der med, at han ikke er sådan en, der fører sig frem, siger han om Remees deltager.

X Factor brød grænser

Chresten, der netop er fyldt 30 år, meldte sig i sin tid til X Factor for at prøve sine grænser af – og det fik han gjort.

- Det var virkelig grænseoverskridende, de ting man skulle gøre. Så jeg har flyttet mig en hel del. Fået mere selvtillid, fortæller Chresten om sin rejse gennem X Factor.

- Jeg lærte en masse om sig selv.

Facebook
Twitter