Citybois

De to Gentofte-drenge Anthon og Thor er X Factors charmerende energibundter. De er bedste venner, og med Drake og The Weeknd som forbilleder har de ambitioner om at gå hele vejen.

Citybois består af Anthon på 16 år og Thor på 15 år. De er bedste venner og går i 9. klasse i Gentofte. Fordelt imellem sig har de så meget charme og energi, at de tror på, de kan nå hele vejen i mål i X Factor.

Anthon producerer selv musik på sin computer, og ud over musikken elsker han også at lave film og fotografere ude i naturen. Ved siden af skolen og sine mange kreative interesser spiller han desuden Magnus i DR Ultras successerie Pendlerkids.

Anthons forældre er skilt. Moderen studerer og har arbejdet for Røde Kors, mens faderen har eget firma. Desuden har han to mindre søskende på henholdsvis 7 og 12 år. Efter sommerferien skal han i 10. klasse og dernæst på gymnasiet.

Musik, FC København og fester

Thor elsker fodbold, og hans hjerte banker således ikke kun for musikken – det slår også en ekstra gang for FC København, og i sin omgangskreds er han kendt for at være en særdeles stor fan af hovedstadsklubben. Desuden elsker han at dyrke film og tv-serier, ligesom han gerne fester løs hver eneste weekend.

Thors far arbejder ved et grafikerfirma og bor i Belgien, så Thor bor i dag hos sin mor, som er ansat i et advokatfirma. Han har to yngre søskende – et sæt tvillinger på 11 år, én af hvert køn.

Citybois med deres dommer, Thomas Blachman. (Foto: Lars E Andreasen © DR (type 1))

To elegante detaljeryttere

Anthon og Thor drømmer om en dag at stå på scenen sammen i Store Vega, og musikalsk set ser drengene begge to op til The Weeknd og især Drake. Anthon ser Drake som ”the king”, og Thor synes selv, at han i sin stil minder ganske meget om ham. Anthon er desuden stærkt begejstret for Ukendt Kunstner, mens Thor elsker Scarlet Pleasure og Michael Jackson.

De to drenge er glade for samarbejdet med Blachman:

- Jeg tror, han vil kaste os ud i noget uvant og dermed udvikle os,” fortæller Anton. Thor supplerer:

- Præcis. Han vil gøre vores vokaler stærkere og hjælpe os til at blive bedre performere. Vi er allerede godt i gang, og jeg synes virkelig, han rammer plet med det, han gør.

I sin karakteristik af Anton og Thor giver Blachman dem et stykke poesi med på vejen:

- I en præ-maskulin melankoli rider disse to elegante detaljeryttere på ryggen af en drøm om livet som et problem. De repræsenterer fri væren, og jeg føler mig let i deres selskab.