Dance-tema i X Factor: Det skal de synge

Oplev Sveinur synge en elektro-klassikeren 'Blue Monday' og Mulila slå sig løs til Flo Rida i denne uges X Factor, der byder på dance, dance og mere dance.

X Factor-finalisterne skal kridte danseskoene fredag aften, for ugens tema er dance! Igennem programmet vil de nu syv deltagere tage fat på nogle af de fedeste club-hits fra før og nu.

- Dance er dejligt. Jeg har selv spillet som DJ på klubber - måske ikke så meget dance, men jeg holder sindssygt meget af genren, siger Cutfather til dr.dk/xfactor.

En løssluppen Mulila, tak!

Cutfather har nu to solister tilbage efter fredagens liveshow, hvor han sendte Katrine ud af X Factor. Mulila, som også var i farezonen, skal i denne uge på scenen med Flo Rida-nummeret 'Wild Ones', som synges af Sia. Hvor Mulila i sidste uge forsøgte sig med en følsom ballade af Burhan G., er hun nu tilbage som power-diva med et af tidens helt store dance-hits.

- Der sker meget på dance-scenen i øjeblikket. Førhen var det meget letbenede ting tekstmæssigt og melodimæssigt, men en artist som Sia, som er en af de mest seriøse artister, vi har, vidner om en dybde i dance-genren. 'Wild Ones' er en af dem, jeg håber på at høre i radioen, når jeg kører bil, fortæller Cutfather.

Til trods for Mulilas farezoneplacering i sidste uge er Cutfather ikke nervøs for hendes chancer i det kommende liveshow.

- Der var ikke nogen, der gjorde det dårligt i sidste uge. Niveauet er bare højt i år. Jeg håber, vi kommer til at se en mere løssluppen Mulila denne gang. Hun er en pige, der tager meget til sig og lærer en masse af de ting, hun får at vide, og det håber jeg, kommer til at skinne igennem på fredag, siger Cutfather om Mulila.

Sparker helt igennem

Klassens rockdreng Sveinur har holdt sig i den tungere ende af sangskalaen i X Factor, så det bliver nye toner, når den færøske charmør springer ud som dance-konge. Han skal synge New Orders 80er-klassiker Blue Monday, men det bliver ikke i den helt vanlige version.

- Det var Sveinur selv, der kom med ideen, og han har fået lov til at twiste den lidt, så det bliver en mellemting mellem elektro og rock - vi beholder det velkendte beat og har så et omkvæd, der sparker helt igennem, fortæller Cutfather.

DJ Diverse

Allerede i sidste uge kastede Line sig ud i dance-genren, og i denne uge fortsætter hun i samme spor med Rihannas The Only Girl (In The World). Ida vil prøve kræfter med Swedish House Mafias kæmpehit Save The World Tonight, mens den fløjlsbløde tenor Morten Benjamin skal synge Beautiful People af Chris Brown feat. DJ Benny Benassi.

For Blachmans grupper bliver dance-genren også ny. Tandberg & Østenby skal optræde med nummeret Raise Your Weapon af den progressive canadiske elektro- og houseproducer Deadmau5, mens Nicoline Simone & Jean Michel har kastet sig over nummeret DJ, Ease My Mind af et af tidens mest hypede grupper Niki & The Dove. Således er der lagt op til et brag af en dansefest i X Factors tredje liveshow.

Se finalisterne synge dance i X Factor fredag 24. februar kl 20.00 på DR1 og dr.dk/xfactor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk