Danske topnavne i X Factor-finalen

Aqua, Fallulah og Carpark North skal optræde sammen med X Factor-deltagerne, når der 25. marts er finale på Danmarks nationalstadion.

Det bliver nogle vaskeægte verdensstjerner, som X Factor-deltagerne kommer til at dele scene med, når der fredag 25. marts er finale på Danmarks nationalstadion, Parken.

I sidste uge blev det afsløret, at det legendariske boyband Take That er gæstestjerner. Og nu er tre danske topnavne blevet føjet til: Aqua, Fallulah og Carpark North.

- Med de her fire navne har vi jo sikret en finale i absolut verdensklasse, fortæller DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, der også står med det overordnede ansvar for X Factor.

- Det er lykkedes os at indfange en stor spændvidde i navnene, der jo repræsenterer alt fra det mest poppede pop over det skæve og kunstneriske til den elektroniske og kantede rock, uddyber han.

Hvem er gæstestjernerne?

Aqua var altdominerende på slut-90'ernes hitlister, hvor de serverede det ene monsterhit efter det andet - ikke mindst "Roses Are Red", "Barbie Girl" og "Cartoon Heroes". Gruppen gik i opløsning i 2001, men efter syv år fandt kvartetten atter sammen og genvandt danskernes hjerter med både en medvirken på Grøn Koncert 2008 og et opsamlingsalbum, der genererede endnu en landeplage i form af "Back To The 80's". Rene, Lene, Claus og Søren er i øjeblikket i gang med at indspille deres første regulære album i 11 år.

Fallulah, som oprindeligt hedder Maria Apetri, er født i 1985 og voksede op på Amager med en dansk mor og en rumænsk far. Hun kom for alvor på alle danskeres læber, da hun den 11. januar i år vandt den helt store pris ved P3 Guld. Hun udgav sit debutalbum "The Black Cat Neighbourhood" sidste år, og det blev mødt med stor kritikerros. Det første gennembrud kom i 2009 med singlen "I Lay My Head". Senest har hun stået for det iørefaldende titelnummer 'Out of it' til DRs søndagsdrama 'Lykke'.

Carpark North hægtede sig fast til lytternes øregange i 2003, da de storhittede med "Transparent and Glasslike" fra deres selvbetitlede debutalbum, der samtidig fungerede som soundtrack til filmen "Midsommer". Siden har de fulgt op med "All Things To All People" i 2005 - der ikke mindst bød på et stort hit med nummeret "Human" - samt "Grateful" i 2008 og opsamlingsalbummet "Best Days" sidste år. Den århusianske trio har bevaret dedikationen til den elektroniske rock som de har været sande bannerførere for på den danske musikscene.

Billetsalget til X Factor-finalen er i gang, og billetter kan købes på www.billetlugen.dk.

FacebookTwitter