DeeVibez

Den afrikanske baggrund kommer tydeligt til udtryk hos de tre piger i DeeVibez, der lynhurtigt har indprentet sig i Danmarks befolkning som X Factors sorte soulsøstre.

Den afrikanske baggrund kommer tydeligt til udtryk hos de tre piger i DeeVibez, der lynhurtigt har indprentet sig i Danmarks befolkning som X Factors sorte soulsøstre.De tre piger i DeeVibez, Francine, Sharon og Patience, fandt sammen ved de indledende X Factor-auditions, og pigernes afrikanske baggrund kommer tydeligt til udtryk i deres musik, som er en blanding mellem soul, R'n'B, reggae og hiphop. Pigerne fortæller:

- Musikken har altid været en del af vores liv, og vores rytme og passion har vi helt klart fået gennem vores afrikanske rødder. Vi har fået at vide, at det i slavetiden var musikken, som holdt folk i live. Fordi man bliver mæt af at synge, og fordi det fører tankerne et andet sted hen.

De tre piger er trods deres stærke fællesskab alligevel tre vidt forskellige piger. Francine og Sharon er begge 21 år gamle, men hvor Francine er den udfarende og ligefremme pige, er Sharon mere den tilbageholdende og rolige type. Patience er 24 år, og som gruppens ældste indtager hun naturligt rollen som den følsomme og omsorgsfulde storesøster.

Sammenholdet i gruppen har hurtigt fået meget stor betydning for dem, og de fornemmede de gode vibrationer imellem sig med det samme, da de mødte hinanden. Det var årsagen til at de valgte deres fælles navn, hvor den første halvdel, "Dee", er et ord, der er lånt fra reggae-verdenen, som svarer til det engelske "the".

I hinanden har pigerne også fundet den fælles tro på noget, der er større end dem selv. På den Gud, der har hjulpet dem frem i livet - og videre ind i X Factor.

- Vi bad til Gud om, at der skulle ske noget. Og det gjorde der. Fordi det var vores tur. Gud har set, at vi har ventet længe nok, og han har en plan med os!

På spørgsmålet, om der har været guddommelig indblanden i hendes beslutningsproces, svarer Pernille med et glimt i øjet:

- Jeg spørger ikke Gud om lov, før jeg sender folk videre.

Det udslagsgivende for Pernille var derimod pigernes stærke karisma, da hun første gang så dem:

- De har en helt fantastisk udstråling, og i mine øjne har de sindssygt meget x-faktor.

(Foto: Brummer © DR)

DEEVIBEZ' BLÅ BOG

Beskriv jeres personlighed og særpræg i én sætning.Patience: - Jeg er en glad pige og har en sjov humor. Og så er jeg meget social.Francine: - Jeg kan virke som én, der har en hård facade, men i virkeligheden venter mit hjerte på at eksplodere.Sharon: - Jeg er en meget glad og håbefuld person.

Beskriv jeres mest pinlige øjeblik.Francine: - Vores audition til X Factor 2011!Patience: - 100 % vores første møde med dommerne.Sharon: - Det er nok vores første optræden til X Factor.

Fortæl os tre spændende ting om jer selv.Patience: - Jeg elsker at danse, elsker mode og har altid elsket min personlige stil.Francine: - Jeg er DJ i min fritid, producerer beats og danser utroligt meget!Sharon: - Jeg danser, er god til at opnå mine livsmål, og så er jeg meget elskelig!

Hvad kan gøre jer rigtig glade?Francine: - Det kan gøre mig rigtigt glad, når min familie og venner, fans/publikum synes, at min musik er smuk og er stolte af mig. Det gør mig glad!Patience: - Når alt kører som det skal, når jeg har spændende udfordringer, samt når jeg er sammen med min familie og venner.Sharon: - Når jeg er i kirke, og når jeg er sammen med min familie.

Hvem eller hvad inspirerer jer?Francine: - Min inspiration er mit eget liv.Patience: - Min oldemor, der var operasangerinde, er nok den, der inspirerer mig mest, eftersom jeg er blevet sammenlignet med hende. Og selvfølgelig min mor, som er en rollemodel i mit liv.Sharon: - Jesus er nok den, der inspirerer mig mest, for han er perfekt. Og også min mor og søster, som er velsignelser i mit liv.

Hvilken person beundrer I mest og hvorfor?Francine: - Det svært at sige, men det er nok legender, jeg beundrer. F.eks. Nelson Mandela og Bob Marley.Patience: - Der ikke nogen andre i musikbranchen, jeg beundrer mere end Michael Jackson!Sharon: - I musikbranchen er det nok Rihanna, som har været igennem et voldeligt forhold og overvundet det ved at komme ud med sine oplevelser igennem musikken.

Hvorfor mener I, at I har x-faktor?Patience: - Jeg mener, vi har x-faktor, fordi vores kunst brænder for at komme ud.Sharon: - Fordi vi har motivation, karisma og musikalitet.

Nævn tre favoritsange, som I kunne forestille jer selv at synge.Francine: - Mine egne, Natasjas og Bob Marleys.Patience: - Michael Jackson 'Earth Song', Sinead O'Connor 'Nothing Compares 2 U' og Louis Armstrong og Ella Fitzgerald 'Dream a Little Dream of Me'.Sharon: - Roxette 'It Must Have Been Love', Rihanna 'Wait Your Turn' og Mariah Carey 'Vision of Love'.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f760a11f9d1b2c78a7d7http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f93ea11f9d1b2c78a8b8http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53274043a11f9d1b2c78b403http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f722a11f9d1b2c78a7a1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f903a11f9d1b2c78a8a0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f6aba11f9d1b2c78a76b

Facebook
Twitter