Anne Mette & Tomas

- Vi havde faktisk meldt os til X Factor sidste år, men vi endte med ikke at møde op. Anne Mette havde længe vekslet mellem på den ene side at synes, at selvfølgelig skulle vi det – og så ikke at turde alligevel.

Sådan fortæller 46-årige Tomas, der sammen med sin kone, 51-årige Anne Mette, endelig tog springet i år – og nu er de begge klar til at give den gas i X Factors liveshows.

De bor sammen med deres børn i Testrup uden for Aarhus, og de har et fælles e-læring-firma, hvor Anne Mette er programmør, og Tomas er konsulent.

Som en del af det hæderkronede kor Vocal Line har Anne Mette rig erfaring med at optræde. Hun har således delt scene med Rolling Stones på Roskilde Festival, optrådt for 180 millioner seere for foden af Kristus-statuen i Rio, sunget med Bobby McFerrin i New York – og på dansk jord optrådt sammen med navne som TV-2, Tina Dickow og Mads Langer.

Selvom Tomas ikke har nært så prangende et cv, har han også rig erfaring med at optræde – blot på mindre steder.

Se Anne Mette og Tomas' præsentationsvideo øverst i artiklen.

Ser frem til at arbejde seriøst

Parret begynder som regel dagen med at tage en badetur i havet, inden de kaster sig over arbejdet. Det går der så meget tid med, at de ikke får sunget så meget sammen, som de gerne ville. Om fredagen afholder de dog tit 'pladeparade' i køkkenet, hvor de sammen med børnene synger med på alt fra Bruno Mars og Queen til Mika og Extreme.

- At samarbejde seriøst med hinanden – og andre – omkring musikken er noget af det, vi glæder os allermest til. Vi er også spændte på pressens og seernes reaktion – og på, hvordan det bliver at se sig selv på tv, siger Anne Mette.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Blachman: Det bliver en sjov opgave

Om samarbejdet med Thomas Blachman fortæller Anne Mette:

- Blachman er vores musikalske klatreinstruktør, som beder os om at stole på ham og siger, at klatreselen nok skal holde. Vi har fuld tillid til ham, men derfor kan man jo stadig godt blive grebet af højdeskræk ind i mellem. Vi tror på, at det bliver et både krævende og givende samarbejde, som vil flytte os et godt sted hen.

- Thomas Blachman selv udtaler følgende om Anne Mette og Tomas:

- De repræsenterer familien Danmark. De er skønne. Det føles som om, de er seere, som nu kommer til mig og skal op på scenen. De er allerede rigtig dygtige sangere, og det er jo i bund og grund det, det handler om. Så min opgave er at føre dem videre i livet, og jeg ser mulighed for, at vi kan få en større inderlighed ud af dem. Det er en sjov opgave, vi skal i gang med her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk