Her er dommernes kategorier: Aldrig har du set Blachman så begejstret

Thomas Blachman er den mest tilfredse dommer i denne X Factor-sæsons første 5 Chair-program. Han har nemlig fået den unge kategori.

Fredag aften fik de tre dommere i X Factor endelig svar på det, de havde ventet så længe på.

Nemlig hvilken kategori de hver især får ansvar for i resten af sæsonen.

Mette Lindberg fik til sin store glæde ansvaret for gruppekategorien, mens Remee var mere lunken over at få tildelt kategorien 23+. Thomas Blachman udviste derimod kæmpe begejstring for sin kategori - de unge solister.

Da Thomas Blachmans fik overbragt nyheden fra Sofie Linde på sin husbåd, ville jubelen ingen ende tage for den skaldede dommer.

Jeg elsker at arbejde med de unge mennesker. Jeg synes, de har en helt vildt god energi.

thomas blachman

- Kom til mig ungdom, for helvede. Kom til mig, sagde Thomas Blachman til skærmen, som kun han kan sige det.

Ny, inspirerende og masser af energi

Thomas Blachman har to gange tidligere haft den unge kategori, hvor det blev til finalepladser til Mohamed i 2009 og Karoline i 2013. Nu får han altså kategorien for tredje gang, og det er han med egne ord "helt vild glad" for.

- Jeg elsker at arbejde med de unge mennesker. Jeg synes, de har en helt vildt god energi. Talent er nyt for dem. Det hele er nyt for dem. Verden er ny for dem. Og det smitter jo af, siger han og understreger, at især i denne sæson interesserer de unge deltagere sig for noget musik, som han selv har et godt forhold til.

Duften af forår og bæverding

Der er noget helt særligt over ungdommen, mener Thomas Blachman. Noget, der gør kategorien ekstra tillokkende.

- En forskel på de unge og de ældre er, at med de unge mennesker går du ind i skoven, og her dufter det altid som "Ahhh foråret er lige sprunget ud". I den ældre kategori går du ind på en bæverding og prøver ligesom at sige til folk "Kom nu op på hesten igen. Vi prøver lige igen. Du skal ikke være så ked af det". Det er to vidt forskellige ting, siger han.

Remee, der i år har fået netop voksen-kategorien, sætter ord på, hvorfor den unge kategori er så attraktiv for de tre dommere.

- De er lige gået i gang, og de har en eller anden energi i stemmen. Hvis man kan finde ud af at guide dem og finde ud af at gøre dem trygge, så kan de vokse utroligt meget på kort tid, siger han.

Moden ballast

Værten Sofie Linde glæder sig også til at opleve, hvordan Thomas Blachman håndterer den unge kategori, som er den kategori, der har fostret flest vindere gennem X Factors foreløbig ni sæsoner.

Det bliver spændende at se, hvordan han udvikler de unge, og om de vil adaptere den smag.

Sofie linde

- Blachman har en moden ballast, og han har en helt klar definition af, hvad han synes, der er god smag og god musik. Det bliver spændende at se, hvordan han udvikler de unge, og om de vil adaptere den smag, som Blachman har, siger hun.

Mette Lindberg er også forventningsfuld på Blachmans vegne og håber, at han tager revanche efter en hård sæson sidste år.

- Nu må vi se, om hvordan han gør det. Om han gør det bedre end sidste år. Om det virkelig har en betydning for ham, hvem det er, han har at arbejde med, siger hun.