Musical og ny musik på vej: Her er ManBand og Asian Sensation i dag

De kom, de sang, og de charmerede i X Factor. Men hvad laver de i dag? Mød ManBand og Asian Sensation anno 2017.

Asian Sensation og ManBand - nogle af de mest mindeværdige grupper i X Factor. (© (c) DR)

De er begge trioer. De er begge drøncharmerende. Og så har de begge stadig fuld gang i musikken.

Og nå ja, så er de to af de mest mindeværdige grupper, der har deltaget i X Factor herhjemme.

Der er naturligvis tale om Asian Sensation og ManBand, som deltog i X Factor i henholdsvis 2009 og 2014.

I anledning af X Factors ti års jubilæum har vi taget kontakt til begge grupper for at høre, hvad de mon laver i dag. Læs med herunder.

ManBand

De tolkede vidt forskellige numre som 'Hey Brother', 'Save Your Kisses for Me' og 'Do You Realize?' og charmerede sig hele vejen til femtepladsen i 2014.

Siden deres deltagelse i X Factor har ManBand fået et ekstra medlem, så de nu er fire voksne mænd. Og selvom de nu alle er tilbage i deres civile job, så har de stadig gang i musikken – endda en helt særlig genre.

Det fortæller Ole Johansson fra gruppen.

- Vi arbejder på en musical, der hedder 'Besat', og som foregår under besættelsen i en dansk provinsby. Vi har selv skrevet musikken og manuskriptet, siger han.

Drømmer om Melodi Grand Prix

Ud over X Factor-scenen har ManBand de seneste år optrådt på diverse festivaler og markedspladser, i storcentre og til bryllupper. Men der er særligt én scene, de fire voksne herrer stadig drømmer om at betræde.

- Det er jo ingen hemmelighed, at ManBands næste skridt er Melodi Grand Prix. Vi har sendt et nummer ind før, men det blev ikke til noget. Vi synes, vi passer godt ind i netop dét, for vi er jo ret folkelige, siger Ole Johansson.

X Factor en fantastisk oplevelse

At deltage i X Factor var en oplevelse for livet for de tre oprindelige medlemmer, fortæller Ole Johansson.

- Vi var godt klar over, at X Factor ikke bare åbnede døre, som mange måske tror, men det har givet os mulighed for, at vi kan banke på nogle døre, som vi ikke kunne før, siger Ole Johansson og tilføjer:

- Vi har ikke travlt med at få X’et væk fra ryggen. Det har været en fantastisk oplevelse.

Dennis Krohn ,Ole Johansson og Jesper Lohmann kom under Thomas Blachmans vinger i X Factor 2014, hvor de blev nummer fem. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Asian Sensation

Du husker dem måske ikke for deres fantastiske vokaler, men en charme, som den hos de tre fyre i Asian Sensation, skal man lede længe efter.

- Det kan godt være, vi ikke var de bedste sangere. Men at performe, dét kunne vi sgu finde ud af! Og det husker folk os for, fortæller Daneshan Theivendran Sivapatham stolt.

Og bare rolig. X Factor var ikke det sidste, vi har hørt til de tre fyre fra Sri Lanka, der blandt andet fik hele Danmark til at klappe med, da de optrådte med deres udgave af ’One Night in Bangkok’.

De har nemlig en færdigproduceret single klar, men hvornår den rammer gaderne, er endnu usikkert.

- Timing er bare sindssygt vigtigt. Vi regner med, at singlen kommer ud i år. Den hedder 'A Family' og handler om familie. Om sammenhold. Og om hvor meget man skal respektere og sætte pris på hinanden i den tid, man har sammen.

I fuld gang med uddannelserne

Når de ikke arbejder på musikken, sidder de tre fyre begravet i tykke bøger.

Daneshan Theivendran Sivapatham og broderen Danushan Theivendran Sivapatham læser begge til bygningsingeniør, mens fætteren Kautham Jeyakumam læser Interkulturel Markedskommunikation på Copenhagen Business School.

- Mine forældre har altid sagt, at man skal have sig en god uddannelse – især når man kommer fra et andet land, siger Daneshan Theivendran Sivapatham.

Følger stadig med i X Factor

X Factor har de tre Asian Sensation-gutter slet ikke glemt. De møder nemlig stadig op til liveshowene hvert år for at se de nye talenter optræde.

- Når vi kommer derind, snakker vi altid lige med Blachman og Remee. Det er jo lidt som en lille familie, man kommer ind til.

Drengene sidder også derhjemme og ser X Factor foran skærmen for tiden, og så vælter minderne fra 2009 op i dem.

- Deltagerne skal virkelig bare nyde det, for så snart lyset er slukket, er de på egne ben. Så de skal bare give den gas og være sig selv 100%. For os var det en oplevelse for livet.

Herunder kan du se en bid med Asian Sensation fra programmet 'Hele Danmarks X Factor' - og du kan se hele programmet på DR TV.