Vita

- Jeg har altid haft svært ved at stille mig op på en scene. Især da jeg var yngre, syntes jeg, at det var hårdt mentalt. Men nu er jeg kommet ud over det, og det har været rigtig fedt at opleve.

En aldeles heldig udvikling for 17-årige Vita, der nu står over for rækken af liveshows foran publikum i salen, tre dommere og omkring en million seere hjemme i stuerne.

Hun har sunget, siden hun var fire år gammel og har optrådt en lille smule før, men aldrig i den målestok, som hun nu står overfor.

- Nu glæder jeg mig bare så meget til at komme i gang med liveshows og til at komme op på scenen.

Vita er oprindeligt fra Aalborg og bor nu i Døstrup uden for Hobro. Til hverdag går hun i 1.G på Aalborg Katedralskole og arbejder desuden på Burger King.

- Jeg tager toget hver dag, og så hører jeg altid musik. Jeg hygger mig rigtig meget med det, og jeg synes, det er rart at komme ind i den dér boble, hvor man bare er sig selv. Lige meget, hvad der sker i éns hverdag, kan man altid slappe af med musik.

Se Vitas præsentationsvideo øverst i artiklen.

Ser op til sine søstre

Amy Winehouse er blandt Vitas favoritter, men hun prøver ikke at efterligne nogen bestemt. Hun skriver sine egne sange, som hun akkompagnerer med sit guitarspil.

Hun er halvt tuneser, og hendes store drøm er at besøge sit andet hjemland en dag.

Vita mødte først sin far, da hun var otte-ni år gammel, og med mødet fulgte en stor, positiv overraskelse.

- Jeg fandt ud af, at jeg havde tre storesøstre. De har været så gode til at tage mig ind, selvom de er ældre end mig. De er virkelig stærke mennesker, som jeg ser meget op til. De er mine forbilleder.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Sanne: Hun er virkelig talentfuld

Vita ser mange forskelle mellem sig selv og Sanne Salomonsen.

- Vi er meget forskellige i forhold til vores musiksmag. Hun er jo meget til rock, og det er jeg ikke så meget inde i. Hun kan spille en koncert og få alle til at feste løs, mens jeg har mere erfaring inden for noget følsomt. Men jeg tror, samarbejdet bliver rigtig godt, for hun kan se, at jeg virkelig gerne vil det her. Jeg tror måske, at hun kan genkende sig selv fra dengang, hun var på min alder.

Sanne Salomonsen udtaler selv om Vita:

- Hun er en virkelig talentfuld sangerinde. Både med og uden sin guitar. Hun skriver nogle fantastiske sange, og det er noget, jeg virkelig kigger efter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk