Det skal de synge i andet liveshow

Fra Burhan G. til I Got You On Tape – finalisterne synger sange af danske kunstnere i fredagens X Factor.

Sange fra danske kunstnere er temaet for fredagens otte sange andet X Factor liveshow. Og repertoiret byder på sange på dansk og engelsk fra både nye og ældre kunstnere.

Thomas Blachman har nu kun to grupper tilbage, efter at Phuong & Rasmus blev stemt ud i sidste uge, men han har ikke tænkt sig at lave store omvæltninger.

- Det bliver igen i denne uge alternative numre, så der er kontinuitet frem for spring i panik. Og så kan vi langsomt bygge op derfra, fortæller Thomas Blachman til dr.dk/xfactor.

Blachman satser på detaljenHans gruppe Tandberg & Østenby skal optræde med 'The Void' af Darkness Falls, som er lavet i et utal af versioner. En af disse er en pianoversion af danskeTrentemøller.

- Det er en rigtig god sang med en rigtig god tekst. Pigerne kommer til at brillere med detaljer, og det bliver smukt, siger Blachman.

Nicoline Simone & Jean Michel blev sat sammen af Blachman selv, og i denne uge synger de 'Somersault' af det danske bandI Got You On Tape.

- I Got You On Tape er et superfedt band. Der er virkelig sket et niveauskifte i poesien med dem. Nicoline Simone og Jean Michel har evnen til at pacificere sangene og føre dem et andet sted hen. Vi kommer til at opleve et respiritualiseret rum, hvor der er en hengivenhed til en form for dybde. Og det passer rigtig godt til dem, fortæller Blachman.

Nye skud på stammen og moderne evergreens

Cutfather har stadig sine tre finalister, og han har i denne uge hentet sange fra nogle af Danmarks allerstørste kunstnere.

Katrine skal synge Sabiya-hittet 'The Second You Sleep' som var et kæmpe hit tilbage i 2002, Sveinur skal synge Tim Christensens 'Surprise Me', og Mulila prøver kræfter med en sang af tidens allerhotteste navne, nemlig Burhan G. - med sangen Søvnløs, der lå på hitlisterne i 2011.

Pernille Rosendahl er gået i en anden retning end Cutfather, når hun har valgt ugens sangnumre til sine tre unge solister.

Ida

skal synge 'Nothing's Wrong Song' af pladedebutanten Ida Gard, som i 2011 høstede megen anmelderros for sin debutplade. 'You know I'm a dramaholic' lyder teksten i sangen, og om det statement passer på X Factor-Ida, bliver spændende at se på fredag.

Ungt og dansk Line

skal synge 'Glemmer Dig Aldrig' af den danske producer- og dj-duo Svenstrup og Vendelboe, som første gang blev kendt for deres remix af Medinas 'Kun For Mig'. Siden da har de ligget nr. 1 med nummeret 'Dybt Vand' og for ganske nyligt udgivet nummeret 'Glemmer Dig Aldrig', som Line skal synge på fredag i X Factor liveshow.

Morten Benjamin

skal også synge på dansk. Sangen hedder i denne uge'København' og hitter lige nu i hele Danmark. Ulige Numre, som er navnet på det band, der står bag sangen, er tidligere blevet sammenlignet med svenske Håkan Hellström og er med deres unikke lyd og ungdommelige tekster efterhånden ved at blive et kendt navn i Danmark.

Hør deltagerne synge de danske sange i X Facor liveshow på fredag kl. 20.00 på DR1 og dr.dk/xfactor

Facebook
Twitter