Det skal de synge i første liveshow

Dommerne har skævet til hitlisterne, når de har valgt sange til deres finalister. Men der er også blevet plads til overraskelser, ikke mindst fra Blachman.

Pink, Duffy og to gange Bruno Mars...

Dommerne har skævet grundigt til hitlisterne fra de sidste par år, når de har udvalgt de sange, som deres finalister skal synge i X Factors første liveshow fredag aften. Men der er også blevet plads til overraskelser, ikke mindst fra Thomas Blachman. Det fremgår af listen med sange, som dr.dk/xfactor eksklusivt kan afsløre i dag.

Der er ikke noget tema for sangene i det første show. I stedet har dommerne Pernille Rosendahl, Thomas Blachman og Cutfather haft helt frie hænder til at vælge de numre ud, som kan få deres deltagere til at stråle mest muligt for seerne, der bestemmer, hvem der skal videre mod finalen - og hvem der skal sendes ud i kulden.

Bruno Mars, Duffy og Mads Langer til grupperne

Pernilles unge r'n'b-duo Jakob og Rudi, nu med navnet JR, skal synge det amerikanske stjerneskud Bruno Mars' nr. 1-hit 'Grenade' fra 2010.

Trioen DeeVibez, som består af Sharon, Francine og Patience, har fået den walisiske soulpop-diva Duffys ørehænger 'Well Well Well', også fra sidste år.

Og endelig skal tvillingerne Rikke & Trine synge danske Mads Langers udgave af det gamle 90'er-triphop-nummer 'You're Not Alone' af Olive.

Nephew, Grease og Timberlake til de voksne

Thomas Blachman lever op til forventningerne med nogle utraditionelle sangvalg.

Selvom hun hverken ligner eller lyder som Simon Kvamm, så har Annelouise fået den svære opgave at levere danske Nephews 'Igen & igen &', der i 2007 fik en Danish Music Award som årets danske hit og blev kåret som årets lytterhit til P3 Guld.

Blachmans jazz-darling, Patricia, skal temmelig overraskende synge John Travoltas og Olivia Newton-Johns 'You're the One that I Want' fra musicalklassikeren 'Grease', der er præcis lige så gammel som Patricia selv - fra 1978. Det bliver dog ikke i den kendte version, men derimod inspireret af den australske søskendeduo Angus & Julia Stones kult-coverudgave.

Endelig kan vi glæde os til at høre 25-årige Ercans falset, når han synger Justin Timberlakes 'My Love', der nåede til nr. 3 på de danske hitlister i 2006.

Mere Mars, Pink og Snow Patrol til de unge

Også Cutfather er vild med Bruno Mars, og det er hans millionsælgende gennembrudshit 'Just The Way You Are' fra 2010, som 16-årige Babou skal synge.

Ligesom på bootcamp, skal 15-årige Sarah synge Pink. Denne gang den meget passende 'Raise Your Glass' fra 2010, som Pink selv i et interview har beskrevet som "en hyldest til folk, der føler sig uden for".

Endelig skal rockdrengen Rasmus på 17 levere det nordirske indie-band Snow Patrols største hit 'Chasing Cars' fra 2006, der blev kendt efter det var med i et afsnit af tv-serien 'Gray's Anatomy'.

Se X Factors første liveshow fredag kl. 20 på DR1.

FacebookTwitter