Det største Liveshow-øjeblik i X Factor

Det er svært at definere et stort X Factor-øjeblik - men vi nærmer, hvis Soulshock er tæt på tårer, Lina er uden ord, og Lise Rønne siger: Hold nu op. Vi har valgt 12 store øjeblikke og det er dig, der afgør hvilket, der er det største

X Factor kører på slutningen af tredje sæson. 27 sangere eller grupper har været i en lang række live shows og indtil nu har vi fået to vindere i Martin og Linda.

På lørdag er der tilføjet flere store øjeblikke til X Factor-sagaen og de tre finalister har da også leveret noget, der kunne have blandet sig i top 12, men vi har valgt dem fra, fordi de nok skal få opmærksomhed på lørdag.

Stem på dit favoritøjeblik. Afstemningen stopper på fredag.

Lisa: Crazy (1. liveshow 2008)

Første helt store øjeblik i et dansk X Factor-liveshow var måske et øjeblik, hvor de danske seere ikke helt var klar til X Factor, som det også kan være. Lisa stod i farezonen for en helt nøgen og inderlig version af Crazy af Gnarles Barkley. Det var et af Thomas Blachmans mere vovede sangvalg og altså med i vores Top 10. Lisa overlevede, men røg senere ud til fordel for mere dominerende divaer som Laura og Heidi.

Heidi: Whispering at the Top of my Lungs: (1. liveshow 2008)

Først liveshow igen. Alle mand havde sunget deres sange og sidste dame skulle på scenen. Det var Heidi i bare fødder. Man kendte hende kun for at få Blachman til at pive. Men med et var hun landskendt for hendes version af Tim Christensen. Remee tog en Kleenex og Lina indikerede med armene, at Heidi måtte have landets største p.....! Heidis første liveshow blev et af flere store øjeblikke i første sæson fra Blachman sangfugl.

Laura: Du er (4. liveshow 2008)

Laura stod i første sæson i lang tid i skyggen af Heidi - men i fjerde live show sang hun News-nummeret 'Du er' så man kunne skimte en finaleplads i det fjerne (foran Heidi). En af Remees allerstørste genistreger. Nummeret blev belønnet med stående ovationer og masser af ros fra dommerne.

Martin: Somebody to Love (5. liveshow)

Første sæson var fra begyndelsen overskygget af det faktum at Martin var en stensikker vinder hele vejen igennem fra det øjeblik Remee blev forelsket under auditions. Men Martin leverede nu også selv en stor portion X Factor. I femte liveshow 2008 går han på scenen lige efter Heidi, der nærmest var perfekt. Hun var dog glemt efter DR Big Bandet og Martin havde sunget så Freddie Mercury må have smilet med englevinger på. Efterfølgende roste Simon Cowell (opfinderen af X Factor) og Brian May (guitarist fra Queen) ham efter sigende for sin indsats.

Alle finalister: That's What Friends Are For (fællesnummer i finalen)

Underholdningsredaktøren på DR må have haft en enorm optur efter netop dette nummer fra 1982, der blev verdenskendt 3 år senere af Dionne Warwick, Gladys Knight, Elton John og Stewie Wonder og gjorde indtryk få finaleaftenen i sæson 1, hvor alle finalister med Laura og Martin hånd i hånd som afsluttende duet. Der var ingenting på spil, men masser af X Factor.

Lucas: Tainted Love (1. liveshow 2009)

X Factors største spradebasse uden nogen vildt stor stemme var Lucas i sæson under Blachmans vinge. Men charme ud over alle grænser havde Lucas, og da han lidt splejset og nørdet smed sin mest højrøvet engelske accent på og sang Soft Cells 'Tainted Love', var der skaffet mange fans. Ikke just en crowdpleaser - men hold nu op en performance.

Alien Beat Club: Dig og mig (2. liveshow 2009)

Alien Beat Club var samlet af falerede solister og man gav dem måske ikke så mange chancer for at blive til noget i sæson 2. Men allerede fra begyndelse af årets liveshow kunne man mærke, at der var noget særligt over dem. De hev den helt hjem i 2. liveshow da de sang Natasjas version af Dieters Lieder-nummeret 'Dig og mig', hvilket medførte at Lina forlod sin plads og kyssede gruppens fødder, så trussen blev luftet og knæene blev smadret.

Sidsel: Tom's Diner (semifinale 2009)

Semifinalen i anden sæson er måske nok det bedste live show og en af grundene var Sidsel. For første gang i X Factor historie holdt bandet en pause og Sidsel gik på scenen og sang Suzanne Vegas 'Tom's Diner'. Det var samtidigt hendes sidste sang, for samme aften blev hun stemt hjem - men hvilken afsked. Et klart X Factor-øjeblik med det modigste sangvalg nogensinde i følge Lina.

Mohamed: Dirty Diana (semifinale 2009)

Mohamed var klart en af lyspunkterne i anden sæson og udsendelsen lige før semifinalen var han i farezonen mod Lucas og gik videre. Selvom han sang alt, hvad han kunne, så røg han igen i farezonen mod Sidsel og her sørgede seerne for, at han fortjent gik i finalen. Som et lille kuriosum dedikerede Mohmamed sangen til sin danselærer Rikke. Lina sagde til ham, at hun ville glæde sig til cd'en, og hun skulle 'eddersprøjteme' til koncerten med Mohamed. Sammen aften sang Mohamed Sneakers-nummeret 'Efter festen', som også kunne have figureret på listen.

Linda: So What (finalen)

Linda gik jo hen og vandt hele dynen i anden sæson på en sæsonens bedste stemme og sikreste omgang med balladerepertoiret. I finalen gik der endelig lidt brand i Linda, da hun sang Pinks 'So What', der lignede en kvindelig sammensværgelse mellem Lina og Linda og det endte med at blive en vinder. Og Blachman gav kys og fik rundt og snakkede sort på scenen for sidste gang, for det var nemlig også hans sidste udsendelse.

8210: Wanna Be Startin' Somethin' (2. liveshow 2010)

Der er sagt og skrevet meget om 8210 i X Factor. Kønt er det måske ikke, men ud over kanten kom pigegruppen hver gang. Med Michael Jacksons nummer ramte gruppen spot on. Og hvis man lukker øjnene og lytter til Daniellas vokal, lyder den som en ung Michael Jackson. Pernille sagde da også til hende: 'Hvem er det, der har fortalt dig, at du ikke kan synge?'.

Anna: Whatever Happens (2. liveshow 2010)

Man tager et nærmest ukendt Michael Jackson-nummer, der ikke lyder som Michael Jackson og lægger det i munden på Anna - Så har man et hit. Nummeret er bestemt ikke det mest sprælske i verden, men Anna fik verden til at stå stille et kort sekund, da hun i andet liveshow i år bevidste, at hun vokalmæssigt måske overgår alle andre, der overhovedet har været med i X Factor (og det er navne som Heidi, Laura og Linda).

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969a2a11f9d1648e8f0aehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dca11f9d1648e8f0b4http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dca11f9d1648e8f0b7http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dda11f9d1648e8f0bahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dda11f9d1648e8f0bdhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dda11f9d1648e8f0c0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f01ca11f9d1b2c78a3e2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dda11f9d1648e8f0c3http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dea11f9d1648e8f0c6http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a969dea11f9d1648e8f0c9

Facebook
Twitter