DR afslører: Her er afløseren for X Factor

To kendte danskere skal dyste mod hinanden og seerne i et nyt, interaktivt musikshow på DR1.

DR1 har sendt X Factor siden 2008. Nu er afløseren på vej. - Jeg håber, at seerne vil elske det, fordi det er et sangprogram, men på en helt anderledes måde end X Factor med meget mere involvering af seerne, siger DRs underholdningschef. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Efter 11 sæsoner slutter X Factor fredag aften på DR1. Men allerede nu er man klar med afløseren. Det afslører DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Det er et topmoderne dansk-udviklet musikalsk underholdningsprogram, fortæller han.

- Vi vil stadig gerne give seerne mulighed for at samles fredag aften kl. 20. Og de fortjener at få en splinterny oplevelse af, hvordan tv-underholdning kan være på DR1.

Seerne bestemmer alt

Det nye show er udviklet og bliver produceret til DR1 af produktionsselskabet Nordisk Film Tv, der blandt andet også står bag seersuccesen ‘Alle Mod 1’.

- Programmet handler om to super-kendte danskere, der kæmper mod hinanden og mod seerne. Ikke bare med en gammeldags sms-afstemning, men på en helt ny interaktiv måde, hvor de får lov til at bestemme nærmest hele indholdet fra program ét ved hjælp af en app, som skal til at udvikles nu, siger underholdningschefen.

Han er klar til at fortælle flere detaljer om programmet og åbne for tilmelding i løbet af de næste uger.