DR: Alle X Factor-stemmer bliver talt med

DRs underholdningsredaktør understreger, at seerne kan stemme uden bekymring - alle afgivne SMS-stemmer tæller med i opgørelsen af resultatet.

Konkurrencen i X Factor spidser til og seerne har afgørende indflydelse på, hvem der kommer til at synge i Parken i den store finale. I weekenden har der dog i flere medier været spekuleret på, om de mange sms-stemmer, som danskerne sender ind nu også kommer frem - og om alle stemmer bliver talt med. Men der er ingen grund til bekymring. I kølvandet på weekendens spekulationer, understreger DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, at danskerne trygt kan gribe mobilen og stemme på Tine, Fireflies, Thomas eller Jesper den kommende fredag:

- Jeg vil gerne slå fast én gang for alle, at der ikke er konstateret nogen form for fejl i vores eller vores leverandørs systemer omkring sms-afstemningerne ved X Factor, og at alle afgivne SMS-stemmer tæller med i opgørelsen af resultatet, siger han.

Misforståelsen er formentlig opstået, fordi nogle få sms'er ved særligt store spidsbelastninger kan "hænge fast" ude hos teleselskaberne - men det er dels højst usædvanligt at det sker, og desuden vil man i givet fald modtage en besked om, at sms'en ikke kunne sendes. Og så er det bare om at prøve igen.

Men der er bestemt ingen som bliver snydt, forsikrer underholdningsredaktøren.

Ikke én eneste stemme gik tabt fredag

- Heldigvis er det yderst sjældent, at der opstår problemer ude hos de enkelte teleselskaber, som folk har deres mobilabonnementer hos. Og skulle det ske, er det typisk kun ganske få sms'er, der ikke når frem til os. Det er absolut ikke i nærheden af at være nok til at påvirke resultatet, understreger Jan Lagermand Lundme, og peger samtidig på, at DRs tekniske leverandør har garanteret, at ikke så meget som én eneste sms-stemme gik tabt i fredags.

Fremover: Revisor som garant

Det ærgrer dog Jan Lagermand Lundme, at weekendens skriverier i pressen måske kan være med til at skabe unødvendig tvivl hos seerne, og flytte fokus væk fra det, som det hele handler om.

Og for at hamre en tyk pæl igennem disse rygter og spekulationer har DR derfor besluttet fremover at lade det uafhængige revisionsfirma Deloitte overvåge de kommende liveshows fra og med på fredag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk