Dramatisk ændring: X Factor får en helt ny runde

I år dramatiseres udskilningsløbet i X Factor, når det nye element, 5 Chair Challenge, ruller over skærmen. Læs alt om udfordringen her.

X Factor indfører en helt ny og nervepirrende runde: 5 Chair challenge. Se med på fredag!

Der venter seerne en helt særlig oplevelse i det fjerde program i ottende sæson af X Factor. Ikke alene afsløres det, hvilke kategorier Lina Rafn, Remee og Thomas Blachman får tildelt. Det er også her, at et helt nyt dramatisk element introduceres: 5 Chair Challenge.

På scenen venter der deltagerne fem stole. Foran dem sidder de tre dommere, der skal skære antallet af deltagere ned til fem i hver kategori, samt et stort publikum. Én ad gangen får deltagerne lov til at synge. Imponerer de deres respektive dommer, får de beskeden, de håber på: ”Du skal have en stol.” Imponerer de ikke, er konsekvensen stor. De bliver nemlig sendt hjem.

Det er op til hver enkelt dommer at afgøre, om deres deltagere skal have en stol eller ej. Men det betyder naturligvis ikke, at de to øvrige dommere ikke får lov til at give deres besyv med.

Ingen er sikre, før alle har sunget

Når de fem stole er fyldt op, har de deltagere, der endnu ikke har sunget, stadigvæk en chance. Men nu er det ikke længere nok at imponere sin dommer.

Man skal også gøre det bedre end en af de fem, der allerede har fået en stol. Lykkedes det, får de stolen. Og den deltager, der tidligere sad i den, må rejse sig og drage hjem.

Målet er således at sidde tilbage i en af de fem stole, når alle har sunget. Først da kan deltagerne ånde lettet op. Først da ved de, at de med sikkerhed er videre i konkurrencen og skal videre på Bootcamp med deres respektive dommer.

Vildt underholdende og aldeles nervepirrende

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er imponeret over, hvor godt det nye koncept fungerer:

- Vi er altid varsomme med at ændre for meget i et så velfungerende koncept, som X Factor. Men med denne sæson tog vi en chance og prøvede noget helt nyt. Og jeg synes så afgjort, at det har lønnet sig,” forklarer han og fortsætter:

- Seerne får lov til at bevidne en mere dramatisk stoleleg, end både dommerne og deltagerne har været med til før, og det er både vildt underholdende og aldeles nervepirrende tv. Samtidig får det virkelig deltagerne til at yde deres ypperste, hvilket altid er skønt at se.

Se med på fredag på DR1 kl. 20, hvor 5 chair challenge for første gang ruller over skræmen.

X Factor sendes hver fredag kl. 20 på DR1 – og du kan spille med i X Factor-app'en! Hent den i AppStore eller Google Play.