Efter genkomsten: Martins første comeback-koncert allerede udsolgt

Den tidligere X Factor-vinder skal spille koncerter i både Vega og Copenhagen Jazzhouse. Man skal dog skynde sig, hvis man vil have billetter.

Efter syv års tavshed trådte tidligere X Factor-vinder Martin Hedegaard igen ind på den danske musikscene. Det gjorde han ganske eftertrykkeligt.

Han kom, han så, han sejrede.

Netop dette ordsprog synes at indeholde den essens, der bedst beskriver det, musiker og tidligere X Factor-vinder Martin Hedegaard har oplevet siden i fredags, hvor han gjorde comeback under navnet Saveus til prisuddelingen P3 Guld.

Og Martin er ikke sen til at udnytte det veltilrettelagte comeback:

- Vi skal ud og spille nogle koncerter for folk. Jeg glæder mig til at spille så meget musik, som jeg overhovedet kan! Der er rigtig mange sange i puljen, så der kommer helt sikkert rigtig mange sange ud, lover Martin Hedegaard i Go’ Morgen P3, mandag.

Indtil videre skal han spille på Copenhagen Jazzhouse 30. november og i Lille Vega 4. december; den første koncert er allerede udsolgt.

”Enormt overvældende”

Få havde set den komme, da Martin Hedegaard i fredags overraskede alt og alle og gik uanmeldt på scenen til prisuddelingen P3 Guld under sit nye kunstnernavn Saveus for at spille singlen ’Levitate Me’.

Først afslørede kameraerne og den mørke scenebelysning da heller ikke, hvem der var på scenen, men pludselig stod det klart, at den første vinder af X Factor havde meldt siden genkomst på den danske musikscene – til stående applaus fra et ekstatisk publikum i Koncerthuset.

- Det var enormt overvældende, og jeg aner stadig ikke, hvad jeg skal sige. Jeg havde ikke nogen forventning om, hvordan det ville være bagefter, siger Martin i radioprogrammet. Artiklen fortsætter under billedet.

En lettet Martin Hedegaard efter sin optræden til P3 Guld.

Comeback har overgået alle forvetninger

Og Martins genkomst har da også overgået alle forventninger.

Efter Saveus’ optræden er ’Levitate Me’ gået nummer ét på den danske iTunes-singleliste, det sociale medie Twitter er strømmet over med lovprisninger af X Factor-vinderens comeback, og hans optræden til prisfesten er på få dage blevet set af flere hundrede tusinde på YouTube.

- Jeg aner stadig ikke, hvad jeg skal sige.

Artiklen fortsætter under videoen.

Skriver og producerer det hele

For at holde på hemmeligheden om comebacket op til showet, er Martin gået under navnet ’Steffen Brandt’ i alle manuskripter, talepapirer og andre papirer vedrørende P3-prisuddelingen.

Nu er den tidligere X Factor-vinder, der i sin tid solgte 90.000 eksemplarer af sit debutalbum, imidlertid igen trådt helt frem i rampelyset, efter at have forberedt sit comeback i fem år:

- Alt skulle ligesom give mening rundt omkring det her projekt. Saveus er mit alias og mit etmandsprojekt. Jeg skriver og producereer det hele. Mine drenge er en lige så stor del af projektet, men hovedkraften bag navnet er mig.

- Det er virkelig et stykke arbejde, der er lagt i det her.

Facebook
Twitter